Pasaules hokeja čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā trešdien Slovēnijas valstsvienība ar rezultātu 5:1 sagrāva Korejas izlasi.

Korejas izlase jau 40. sekundē guva vārtus un izvirzījās vadībā pēc Kima Kisuna precīzā metiena. Tomēr mača turpinājumā Slovēnija dominēja, gūstot piecus bezatbildes vārtus. Slovēņiem ar goliem izcēlās Roberts Saboličs, Anže Kuralts, Alešs Musičs, Roks Tičars un Klemens Pretnars.

Tikmēr diezgan negaidītu zaudējumu piedzīvoja Austrijas izlase, kas ar 0:1 piekāpās Polijas komandai. Uzvarētājiem vienīgos vārtus mača 13. minūtē guva Gregošs Pasjuts, bet poļu vārtsargs Pržemislavs Odrobnijs atvairīja visus 29 metienus.

Vēl vienā spēlē Itālija ar 3:1 pieveica Japānas izlasi.

Vienu kārtu pirms turnīra beigām Slovēnijas izlase ar deviņiem punktiem ir līderpozīcijā, bet Austrija ar astoņiem punktiem ierindojas otrajā vietā. Korejas hokejisti ieņem trešo vieta ar septiņiem punktiem, bet Itālijai un Polijai ir pa sešiem punktiem. Japāna šobrīd cīnās bez punktiem un jau tagad zināms, ka nākamajā gadā tā spēlēs pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Elites divīzijā iekļūs šī turnīra divas spēcīgākās komandas. Nākamajā gadā pirmās divīzijas A grupā atgriezīsies Ukrainas valstsvienība, kas triumfēja B grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!