Foto: AFP/Scanpix/LETA
Somijas hokeja izlase ar graujošu uzvaru iesāka šāgada pasaules čempionātu, ar 8:1 (2:0, 3:1, 3:0) pārspējot elites grupas debitanti Dienvidkoreju, turklāt trīs vārtus somi guva, esot skaitliskajā mazākumā.

Tas, ka Somijas komanda būs šīs spēles favorīti, bija paredzams, taču spēles sākums sagādāja pa īstam aukstu dušu korejiešiem – jau sestajā minūtē rezultāts bija 2:0 somu labā, turklāt abus vārtus viņi guva, spēlējot skaitliskajā mazākumā.

Spēles turpinājumā Somijas izlasei bija pārsvars visos spēles elementos, augumā raženie somi gandrīz neko neļāva izpildīt Korejas izlasei uzbrukumā un pārspēja viņus arī aizsardzībā. Otrā perioda sākumā Somijas izlase realizēja skaitlisko vairākumu un vēlāk panāca jau 4:0, taču korejiešiem izdevās gūt "goda vārtus". Vēsturisko, pirmo Dienvidkorejas izlases "golu" pasaules čempionāta elitē guva naturalizētais amerikāņu uzbrucējs Maikls Svifts.

Somi pie tā neapstājās un guva vēl vienus vārtus mazākumā, atkārtojot pasaules čempionāta rekordu šajā statistikas rādītājā.

Trešajā periodā, spēlējot atbrīvoti un taupot spēkus nākamajai spēlei ar Latviju, Somijas izlase tik un tā guva vēl trīs vārtus, izcīnot otru iespaidīgāko uzvaru šajā čempionātā – 8:1. Kā ziņojām, ar septiņu vārtu pārsvaru savus pirmos pretiniekus uzvarēja arī Krievijas izlase, kas turnīra pirmajā spēlē ar 7:0 sagrāva Franciju.

Nākamo spēli Somijas izlase aizvadīs svētdien, 6. maijā, tiekoties ar Latvijas izlasi, kas sestdien izcīnīja savu pirmo uzvaru šajā turnīrā, bet korejiešu nākamie pretinieki būs Kanādas izlase, kas šo čempionātu iesāka ar zaudējumu.

$duelID=903;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!