Foto: AP/Scanpix
Pasaules hokeja čempionātā otrajā pusfināla spēlē Somijas izlase ar 2:0 (1:0, 1:0, 0;0) pārspēja Čehijas valstsvienību un svētdien ar Krieviju cīnīsies par zelta medaļām.

Spēli abas komandas iesāka diezgan piesardzīgi, un tāda tā bija visu mača gaitu.

Pirmās trešdaļas vidū Jori Lehtera guva pirmos vārtus, un čehu spēlē iezagās nolemtības sajūta. Neskatoties uz trim vairākumiem, Čehijas izlases hokejisti tā arī nespēja pa īstam apdraudēt Pekas Rinnes vārtus, lai gan izveidoja vairākus vārtu gūšanas momentus.

Otrās trešdaļas septītajā vidū Jarko Immonens realizēja skaitlisko vairākumu, divkāršojot somu pārsvaru. Pēc šā vārtu zaudējuma Čehijas izlases spēle kļuva pavisam kūtra, un arī Somijas komanda necentās par katru cenu palielināt rezultātu, it kā jau gatavojoties svētdienas finālam pret Krieviju.

Trešā trešdaļa tāpat tika aizvadīta salīdzinoši mierīgā tempā, somiem sīksti un meistarīgi sargājot spēles rezultātu un savus vārtus. Tempa aktivizēšanās bija vērojama trešdaļas nobeigumā, kad Čehijas izlases pieredzējušais vecmeistars Jaromirs Jāgrs centās lauzt spēles gaitu un savas komandas noskaņojumu.

Mača beigās Čehijas izlase nomainīja vārtsargu Aleksandru Salāku pret sesto laukuma spēlētāju, taču spēles pēdējās sekundēs Jarko Immonens izsita ripu ārā no savas aizsardzības zonas, to uztvēra Leo Komarovs un piespēlēja Jori Lehteram, kurš jau nesteidzīgi aizslidoja līdz tukšajiem Čehijas vārtiem un raidīja ripu vārtos.

Jāpiebilst, ka Somijas izlases vārtsargam Pekam Rinnem šī bija trešā "sausā" spēle šāgada pasaules čempionātā - pirmā bija ar Vāciju, otrā - ar mājinieci Baltkrieviju.

Kā ziņojām, pirmajā pusfināla mačā Krievija ar 3:1 pārspēja Zviedriju, kura tagad ar čehiem cīnīsies par bronzu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!