Foto: AFP/Scanpix
Somijas hokeja izlase sestdien Ostravā pasaules čempionātā turpināja savu uzvaru gājienu, ceturto maču pēc kārtas nezaudējot nevienus vārtus un ar 3:0 (0:0, 0:0, 3:0) pieveicot Slovākiju.

Somija tādējādi praktiski jau sev garantējusi vietu ceturtdaļfinālā, bet slovākiem par iekļūšanu labāko astotniekā atlikušajās divās spēlēs būs jāpacīnās ar labi spēlējošo Baltkrieviju.

Somijas vārtsargs Peka Rinne šajā spēlē varēja sasniegt jaunu pasaules čempionātu rekordu, nedaudz mazāk kā periodu nostāvot "sausā" savos vārtos, taču Rinnem līdz rekorda labojumam būs jāpagaida. Somijas izlases galvenais treneris Kari Salonens izlēma, ka vārtos šoreiz stāvēs Jūse Saross, bet rezervists bija Ate Engrēns.

Arī Saross palika nepārspēts, atvairot 22 metienus, kā arī kļūstot par mača pirmo zvaigzni. Lai gan Rinne rekordu nesasniedza, Somijas izlases četras "sausās" spēles pēc kārtas ir jauns pasaules čempionātu rekords.

Somijas un Slovākijas izlašu spēlē 50 minūtes līdzjutēji "golus" neredzēja, bet atlikušajā laikā trīs reizes izcēlās somi. Pirmos vārtus guva Jonass Donskojs, tad Juhamati Altonens panāca 2:0, bet pēdējā minūtē Leo Komarovs raidīja ripu jau tukšos slovāku vārtos.

$d_id=79; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!