Foto: Reuters/Scanpix

Somijas hokeja izlase pirmdien, 9. maijā, aizvadīja savu Uzvaras dienu, pasaules čempionāta B grupā izcīnot trešo uzvaru - ar 3:2 (2:1, 0:0, 1:1) tika pieveikta ASV valstsvienība.

Spēle aizritēja ļoti intensīvi, augstā tempā, abām komandām spēlējot atklātu uzbrukuma hokeju, taču metienu pa vārtiem nebija pārāk daudz - 22 somiem un 18 amerikāņiem.

Pirmās trešdaļas vidū rezultāts jau bija 2:0 somu labā, taču amerikāņi nepadevās un vienus vārtus atguva. Otrais periods tika noslēgts bez vārtu guvuma - ASV izlasei neizdevās realizēt nevienu no trim skaitliskajiem vairākumiem šajā trešdaļā, viens vairākums bija arī somiem.

Trešās trešdaļas pirmajā minūtē amerikāņi vēlreiz parādīja, ka negrasās viegli atdot šo spēli - ar spēcīgu un ļoti precīzu metienu Miko Koskinenu Somijas izlases vārtos pārspēja Konors Mērfijs, izlīdzinot rezultātu. Somi metās uzbrukumā, cieši presingoja pretinieku un izprovocēja noraidījumu, kas skandināviem atnesa uzvaras vārtus. Patrikam Marūnam esot uz sodīto soliņa, Leo Komarovs pie vārtu stūra sagaidīja piespēli un veikli raidīja ripu vārtos - 3:2.

Atlikušajās nepilnās sešās sekundēs amerikāņiem neizdevās vēlreiz panākt izlīdzinājumu, arī vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju neko nedeva, un Somijas hokejisti varēja trešo reizi šai turnīrā klausīties savas valsts himnu, ko atskaņo par godu uzvarētājiem.

Pēc šīs spēles somi B grupas kopvērtējumā ir ieguvuši maksimālo punktu skaitu un pacēlušies uz otro vietu, amerikāņi, kam ir viena uzvara un jau divi zaudējumi, atrodas ceturtajā pozīcijā.

Plašāku turnīra ceturtās dienas spēļu aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!