Foto: AP/Scanpix

Somijas hokeja valstsvienība Eirotūres spēlē sestdien, gatavojoties pasaules čempionātam, ar 4:2 (2:1, 2:0, 0:1) atkārtoti pieveica Krievijas hokeja izlasi, ko trenē Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Jau pirmajās piecās minūtēs somiem divus vārtus guva Osi Louhivāra. Kaut vienus vārtus krieviem atguva Antons Sļepiševs, otrajā trešdaļā Somijas izlasē precīzi bija Esa Lindels un Lenarts Petrels, panākot mājiniekiem jau 4:1.

Spēles beigu daļā krieviem vienus vārtus atguva Jevgēņijs Birjukovs, tomēr tas neglāba Krieviju no zaudējuma.

Kā zināms, ceturtdien, aizvadot vienu trešdaļu PSRS sarkanās krāsas kreklos, Krievija piedzīvoja bezierunu zaudējumu ar 0:3.

Tikmēr piektdien Čehija ar 4:1 (1:0, 0:0, 3:1) pieveica Zviedriju, ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējoties Lukāšam Radilam. Šīs abas komandas vēlreiz sacentīsies svētdien.

Eirotūres kopvērtējumā līderpozīcijā ar 16 punktiem deviņās cīņās izvirzījusies Somija, kurai ar astoņās spēlēs gūtiem 14 punktiem seko Zviedrija. 13 punkti desmit mačos ir Krievijai, bet Čehijas rēķinā ir 11 punkti.

Kā ziņots, Eirotūres pirmajā posmā - "Karjala" kausa izcīņā - novembrī uzvarēja Zviedrijas izlase, bet pēc tam decembrī Pirmā kanāla kausa izcīņas turnīrā triumfēja Krievija. Savukārt šī gada pirmajos mēnešos komandas atsevišķi aizvada vēl pa četrām spēlēm katra.

Pagājušās sezonas Eirotūres kopvērtējumā uzvarēja Somija, kas bija labākā trijos no četriem posmiem.

Hokeja Eirotūrē līdz šim bijuši četri posmi, kuros ik gadu piedalās Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas izlases, bet šosezon palikuši vairs tikai divi četru komandu sabraukumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!