Foto: AFP/Scanpix

Somijas hokeja izlase svētdien atkārtoja Šveices panākumu mačā pret Kanādu, ar 3:2 (1:2, 0:0, 1:0, 1:0) uzvarot pagarinājumā, taču zaudētāju lomā šai spēlē bija šveicieši.

Spēle ritēja tieši pēc tāda pat scenārija kā Šveices spēle ar Kanādu dienu iepriekš - vispirms pirmajā periodā ātri tika gūti divi vārti, šveiciešiem izvirzoties vadībā ar 2:0. Spēles sākumā bija jūtams, ka šveicieši spēlē uz iepriekšējās dienas emocijām, taču somi ar katru minūti arvien vairāk pārņēma iniciatīvu, turklāt pēc otro vārtu zaudējuma viņi Jonasu Korpisalo nomainīja ar Hariju Seteri, kurš turpinājumā vārtos darbojās lieliski.
$duelID=665;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Somu "atgriešanās" notika pirmā perioda pēdējā minūtē, kad Jūso Hietanens realizēja skaitlisko vairākumu - 2:1.

Otrajā periodā neviena no komandām vārtus neguva, bet trešā perioda vidū, somiem turpinot aktīvu spēli un liekot pretiniekam kļūdīties un pelnīt noraidījumus, Miko Rantanens rezultātu izlīdzināja – 2:2.

Spēles pamatlaika beigās komandas atkal apmainījās ar noraidījumiem, turklāt somi savējo nopelnīja īpaši muļķīgā veidā, ar skaitliskā sastāva pārkāpumu, taču abu komandu vārtsargi palika nepārspēti arī šajās epizodēs.

Lai arī pirmie uzbrukumi pagarinājumā bija Šveices izlases izpildījumā, uzvaras vārtus guva somi - Valteri Filipula ar filigrānu metienu ieraidīja ripu vārtos caur Leonardo Dženoni kājsargiem - 3:2.

Ar šo uzvaru Somija uzlaboja savas izredzes pacīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, par trim punktiem atraujoties no Norvēģijas. Šveicei ir trešā vieta B grupas kopvērtējumā un par vienu punktu vairāk kā somiem.

Somiem apakšgrupā atlikusi tikai spēle ar Kanādu, Šveicei jātiekas ar Čehiju, bet Norvēģijai, kura vēl var "apbēdināt" somus, ir jāspēlē ar Kanādu un Baltkrieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!