Foto: Reuters/Scanpix

Somijas hokeja izlase 2017. gada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pārspēja ASV valstsvienību, kas priekšsacīkstēs ierindojās pirmajā vietā Ķelnes apakšgrupā.

Spēle iesākās piesardzīgā cīņā abu komandu izpildījumā, un ilgu laiku nebija labu vārtu gūšanas momentu. Otrajā periodā Somijas izlase tika pie vairākuma, kuru pusminūtes laikā izdevās realizēt. Pēc Veli Mati Savinainena uzmetiena pa vārtiem pilnīgi viens vārtu priekšā bija Miko Rantanens, kurš ar otro mēģinājumu guva vārtus.

ASV sāka spēlēt aktīvāk, tomēr Somijas izlases aizsardzība bija pārāka. Tad 47. minūte Somijas hokejistiem izdevās pretuzbrukums divi pret vienu un pēc Juhamati Altonena piespēles ar rezultatīvu metienu izcēlās Jonass Kempainens, panākot divu vārtu pārsvaru. ASV izlasei spēles pavedienu tā arī neizdevās atrast, un amerikāņi neguva "golu".

Somijas izlases vārtsargs Hari Sateri atvairīja visus 26 pretinieku metienus, kļūstot par spēles spožāko zvaigzni uzvarētāju komandas sastāvā.

Somijas izlase pusfinālā tiksies ar Šveices un Zviedrijas pāra uzvarētājiem.

Jau vēstīts, ka ASV hokejistiem grupu turnīrā izdevās izcīnīt pirmo vietu Ķelnes grupā, savukārt Somijas hokejisti pasaules čempionātu iesāka lēnīgi un izslēgšanas spēlēs iekļuva no ceturtās vietas Parīzes grupā.

$duelID=689;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!