Foto: AFP/Scanpix
Pasaules hokeja čempionāta pēdējā B apakšgrupas spēlē Somijas izlase pagājušā gada turnīra finālistu ciņā ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Krievijas valstsvienību.

Līdz ar to Somija B grupā izcīnīja otro vietu, bet Krievija palika trešajā pozīcijā. Kā ziņots, pirmajā vietā B grupā ierindojās ASV, bet ceturtajā – Baltkrievija. Līdz ar to kļuvuši zināmi ceturtdaļfinālu pāri. Kanāda spēkosies ar Baltkrieviju, ASV spēlēs pret Šveici, Zviedrijas pretinieku būs Krievija, bet Somijai pretiniekos būs čempionāta mājinieki čehi.

Krievijas izlase pirmā perioda pēdējās minūtēs izvirzījās vadībā, kad ar precīzu metienu izcēlās Sergejs Mozjakins. Tūlīt pēc tam diezgan apšaubāmu 5+20 minūšu noraidījumu līdz spēles beigām saņēma Somijas hokejists Leo Komarovs, tomēr Somijas izlase savus vārtus šajā mazākumā nosargāja.

Somi pēc piecu minūšu spēlēšanas četratā pret pieciem izlīdzināja rezultātu. Pesonens uzmeta ripu un vārtu priekšā cīnījās Aleksandrs Barkovs, raidot to starp pretinieku vārtsarga kājsargiem. Neizšķirts rezultāts saglabājās līdz 55.minūtei, Artēmijam Panarinam atkal izvirzot vadībā krievus.

Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Jonass Donskojs no tuvas distances guva skaistus vārtus, līdz ar to ievedot spēli pagarinājumā. Uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienu sērijā, kurā vienīgais izgājienu realizēja Donskojs, nodrošinot somu komandai uzvaru un otro vietu B grupā.

$d_id=107; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!