Foto: AFP/Scanpix
2016. gada pasaules hokeja čempionāta B grupas spēlē Sanktpēterburgā Somijas izlase ar rezultātu 5:1 sakāva Vācijas izlasi, atkal ar teicamu sniegumu izceļoties Patrikam Lainem.

Laine otrajā spēlē pēc kārtas guva divus vārtus un izdarīja vienu piespēli. Divās spēlēs viņa kontā ir četri vārti un divas piespēles.

Mača sestajā minūtē somi vairākumā divas reizes vienādi izspēlēja uz Laini, kurš ar otro mēģinājumu guva vārtus ar spēcīgu metienu. Divas minūtes vēlāk vēl vienā vairākumā Somijas izlases spēlētājs Jusi Jokinens uz otru malu piespēlēja Lainem, kurš tālāk ļoti ātri atdeva ripu Leo Komarovam uz vārtu priekšu, un viņš pielika nūju un ievirzīja ripu vārtos.

Otrā perioda vidū vēl viens Somijas izlases 18 gadus vecais hokejists Sebastjans Aho vidējā zonā pārtvēra ripu, Ville Poka iesāka uzbrukumu, bet tālāk ripu saņēma Mikaels Granlunds, kurš atkal piespēlēja Aho, un viņš nekavējoties izdarīja precīzu metienu. Vēlāk Komarovs laukuma vidū izdarīja teicamu piespēli ar nūjas neērto pusi Mikam Pioralam, kurš uzbrukuma zonā atdeva tālāk Jarno Koskirantam, panākot 4:0.

Vācijas izlase minūti pirms otrā pārtraukuma vairākumā vienus vārtus atguva, ar ātru metienu pēc piespēles izceļoties Brūksam Meisekam. Trešajā periodā Vācijas izlasei bija tuvu otrajiem vārtiem, bet Filips Gogula trāpīja pa vārtu pārliktni. Mača izskaņā, trīs sekundes pirms pamatlaika beigām, Laine vēlreiz vairākumā raidīja ripu vāciešu vārtos, sekmējot savas komandas pārliecinošu uzvaru.

$duelID=293;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!