Foto: AP/Scanpix
Par 2014.gada pasaules hokeja čempionāta, kas svētdien noslēdzās Minskā, vērtīgāko spēlētāju atzīts pasaules vicečempiones Somijas vārtsargs Peka Rinne.

31 gadu vecais Rinne turnīrā piedalījās deviņās no desmit spēlēm, trīs no viņām nostāvēja "sausā". Tieši Rinnes pārliecinošā darbība palīdzēja somiem pārvērsties "play off" stadijā pēc ļoti neveiksmīgi aizvadītā grupu turnīra un aizcīnīties līdz finālam, kur nācās atzīt Krievijas pārākumu ar 2:5..

Kopā ar Rinni masu mediju izveidotajā simboliskajā izlasē iekļauti aizsargi Antons Belovs (Krievija) un Sets Džonss (ASV), kā arī uzbrucēji Sergejs Plotņikovs, Viktors Tihonovs un Antuāns Rusels.

Pasaules čempionāta labākais vārtu guvējs bija Krievijas izlases uzbrucējs, Rīgā dzimušais Viktors Tihonovs, kurš desmit spēlēs guva astoņus vārtus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients bija "+10". Otrs labākais vārtu guvējs bija viņa komandas biedrs Sergejs Plotņikovs (6+6), bet trešais - francūzis Antuāns Rusels (6+5).

Turnīra rīkotāju vērtējumā par labāko vārtsargu atzīts Krievijas izlases vārtu vīrs Sergejs Bobrovskis, par labāko aizsargu - Sets Džonss no ASV, bet par labāko uzbrucēju - Tihonovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!