Foto: F64

Ja Latvijas hokejs būtu sakārtots, tad būtu arī spēlētāji, kas gūst vārtus valstsvienības rindā, uzskata Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Sprukts.

Kā zināms, pasaules čempionāta otrajā mačā Latvijas izlase sestdien ar rezultātu 2:4 piekāpās sacensību saimniecei Čehijai.

"Visa komanda spēlējām labi, cīnoties no pirmās līdz pēdējai minūtei, tomēr iegāza noraidījumi," pēc mača žurnālistiem pauda Sprukts. "Īpaši grūti gāja piecatā pret trijiem un noraidījumi, kuros ielaidām, deva viņiem pārliecību. Mēģinājām laust cīņu, bet čehi sāka spēlēt pasīvāk, tāpēc bija grūti pārvarēt lielo aizsardzību. Viņiem vajadzēja punktus kā ēst. Pāris momentus radījām, bet viņi aizsardzībā bija ļoti labi."

"Mums nevienā spēlē nav, ko zaudēt," uzsvēra uzbrucējs.

Tāpat pēc mača, žurnālistu neizprovocēts, Sprukts pauda skarbus vārdus par Latvijas hokeju, izsakot savu viedokli, kas jāpaveic, lai uzlabotos metienu realizācija izlasē.

"Vajag izveidot Latvijas hokeju, lai tajā ir vairāk par 20 spēlētajiem. Ja būs sakārtots hokejs un cilvēki, kas var kandidēt uz izlasi, būs arī cilvēki, kas iemet," teica spēlētajs. "Pagaidām mums spēlē tie, kas var spēlēt un ir nedaudz izsitušies. Latvijas čempionāts ir nekāds, bet citām komandām - miljons cilvēku uz vienu vietu. Mēs spēlējam kā varam, bet citas komandas atlasa sastāvu kādu vēlas."

Par pasaules čempionāta A apakšgrupas līderi tagad kļuvusi Čehija, kam četri punkti divās spēlēs, bet pie trim vienā mačā tikušas Kanāda un Vācija. Divi punkti ir Zviedrijai un Austrijai, bet pie viena punkta tikusi Šveice, kas tai dod sesto vietu grupā. Tikmēr bez punktiem ir Francija un Latvija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!