Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases kapteinis Jānis Sprukts pēc uzvarētās spēles pasaules čempionātā pret Itāliju (5:0), uzskata, ka šī tomēr bijusi sliktākā cīņa Latvijas izlases izpildījumā Stokholmā.

"Mēs spēlējām, ne to labāko hokeju, rezultāts neatbilst cīņas gaitai. Lai gan iemetām un savus vārtus varējām nosargāt neskartus, tā tomēr nebija mūsu spēle un es domāju, ka nospēlējām slikti. Kur problēma? To mēs mēģināsim atrisināt kolektīvā," pēc cīņas žurnālistiem sacīja komandas kapteinis.

Komanda pirms spēles bija noskaņojusies, vienkārši maz kas sanācis, tāpēc vajadzējis saņemties un pašiem sapurināties. "Ne konkrētiem spēlētājiem, bet visai komandai," sprieda Sprukts. "Iespējams, ka itāļus salauza trešais gols, jo pie 2:0 mums vēl spēle īsti negāja, bet pēc trešajiem vārtiem jau bija labāk. Nevar teikt, ka mums šī bija vieglākā no trijām līdz šim aizvadītajām spēlēm, bet visnotaļ sliktākā mūsu izpildījumā," paškritisks bija Sprukts.


Kapteinis uzskata, ka gadījumā, ja itāļi būtu iemetuši kādus vārtus, spēle varēja sagriezties pavisam citādāk, taču ilgi paliekot tukšā pretinieku spars apsīka. "Par vienu uzvaru esam tuvāk ceturtdaļfinālam, ne vairāk ne mazāk, vēl daudz spēles priekšā, jāuzvar katra nākamā un tad skatīsies tālāk," par komandas izredzēm uzbrucējs vēl negribēja dalīties.

"Labākā spēlētāja balvu es šodien laikam atdotu Edžum [Masaļskim], viņš vienīgais, kurš visas 60 minūtes nospēlēja solīdi. Mēs pārējie tur braukājām kā pa auzām," piebilda Sprukts.

Viņš arī uzteica savu maiņas biedru Miku Indraši, kurš trešo spēli pēc kārtas guva vārtus un ar pieciem rezultativitātes punktiem ir otrs labākais čempionātā. "Indraši barojam ar to pašu, ar ko [Mārtiņu] Karsumu, ar piespēlēm. Indrašis ir malacis, jāturpina strādāt un viss būs kārtībā, lai aug mums vēl viens golu metējs," Sprukts nav pārsteigts par pasaules čempionāta debitanta sniegumu. "Viņš parāda, ka grib spēlēt, cenšās ne tikai uzbrukumā, bet arī aizsardzībā, un tā attieksme pārvēršas arī rezultātā kāds viņam šobrīd ir," teica viens no Latvijas izlases pieredzējušākajiem spēlētājiem.

Sprukts arī apstiprināja, ka nākamsezon viņš spēlēs Maskavas CSKA komandā, ar kuru jau noslēdzis līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!