Foto: F64

Piedzīvotais zaudējums pret Austrijas izlasi tikai vairo apstākļu kopumu, kas nosaka, ka teju katras pasaules čempionāta spēles cena Latvijas valstsvienībai ir izdzīvošana augstākajā divīzijā, uzskata uzbrucējs Juris Štāls.

Jau vēstīts, ka Latvijas valstsvienība trešajā pasaules čempionāta mačā otrdien ar rezultātu 3:6 (1:2, 1:2, 1:2) piekāpās Austrijai. Līdz ar to Latvija trijās cīņās joprojām nav tikusi pie punktiem un atrodas Helsinku apakšgrupas pēdējā, astotajā, vietā.

"Spēles sākumā labi kustējāmies, taču arī kopsummā visā spēlē pietrūka sīku detaļu un uzmanības, kas arī atveda tās četras ripas mūsu vārtos. Arī pretinieku vārtsargs spēlēja labi," pēc mača izcēla Štāls. "Veiksmi vajag nopelnīt, un austrieši kaut kādā mērā to izdarīja. Es neteiktu, ka arī mēs par to nestrādājām, taču veiksmi nopelnīja pretinieks. Neviens viņiem to nedeva."


"Spēles pārtraukumos runājām par nepieciešamību saglabāt ticību un cīnīties par katru ripu. Ticība un nepiekāpšanās laukumā bija visu laiku, taču ir bēdīgi redzēt, ka cīnās divas komandas, bet rezultāts pārliecinoši ir par labu vienai no tām," piebilda uzbrucējs.

"Gandrīz katras mūsu spēles cena ir izdzīvošana. Atlikušajās četrās spēlēs centīsimies mobilizēties, cik vien varam, un nospēlēt tā, lai par mums nekaunētos," izteicās Štāls.

Turpmākajos turnīra mačos Latvija ceturtdien tiksies ar pagājušā gada pasaules vicečempioni Slovākiju, vēl pēc divām dienām to sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!