Foto: F64
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Juris Štāls, izejot laukumā, rēķinās, ka katrā mačā ar viņu var notikt kas nepatīkams, pēc gūtā savainojuma izārstēšanas žurnālistiem izteicās spēlētājs.

Kā zināms, pirmajā Minskā notiekošā pasaules čempionāta mačā pret Somiju, ko Latvija sestdien sensacionāli uzvarēja ar 3:2, Štāls saņēma nepatīkamu spēka paņēmienu, kā rezultātā ilgu laiku gulēja uz ledus, bet viņa galvu klāja asinis.

"Šobrīd jūtos diezgan labi," pēc pirmdien aizvadītā treniņa izteicās Štāls. "Šī man bija pirmā iznākšana uz ledus pēc gūtās traumas. Šodien viss bija labi, nekas netraucēja. Katrā spēlē rēķinos, ka kaut kas tāds var gadīties. Tomēr par šo notikumu vairs necenšos domāt - šodien ir jauna diena."

Štāls pēc savainojuma gūšanas tika aizvests uz slimnīcu, kur nekādas lielas veselības likstas viņam netika konstatētas, vien uzliktas pāris šuves. Hokejists jau esot bijis gatavs doties laukumā svētdien, kad Latvija cīnījās pret Vāciju.

Tiesa, treneri esot ieteikuši spēlētajam netēlot varoni un nesteigties ar atgriešanos laukumā. "Sajūtas tad bija tikpat labas, kā atbraucot uz čempionātu. Varbūt nedaudz varēja just rētas, bet kopumā nekādu lielo izmaiņu nebija. Biju pilnībā noskaņots, ka varu spēlēt, taču treneri acīmredzot bija piesardzīgi un ļāva izlaist šo spēli," atceras Štāls.

"Kā man teica, nebiju pie samaņas dažas sekundes. Pēc tam jau arvien vairāk sāku saprast, kur esmu," sacīja uzbrucējs, kurš ir gatavs doties laukumā otrdien pret Kazahstānu.

"Domāju, treneru kolektīvs neiedala, vai pretinieks ir Kazahstāna vai Krievija. Pēdējos čempionātos bijuši daudz pārsteigumu un jebkurš var uzvarēt jebkuru. Nav tā, ka Kazahstānu vērtējam citādāk par citiem pretiniekiem," atklāja Štals. "Treneri noteikti sagatavos materiālu, kā viņi šobrīd spēlē. Galvenais ir pieturēties pie savas spēles, un nevajag pārlieku koncentrēties uz pretinieku."

Pirmdien Latvijas izlases hokejisti aizvadīja brīvās izvēles treniņu. Kopumā 13 spēlētāji devās uz ledus, bet pārējie trenējās trenažieru zālē.

"Domāju, ka treneri darīja pareizi, spēlētājiem šoreiz dodot izvēles treniņu. Komanda šajās divās spēlēs ir patērējusi daudz spēku, tāpēc vajag nedaudz attīrīt galvu un pataupīt spēkus," uzskata Štāls.

Kā ziņots, B apakšgrupā pēc divām kārtām pa sešiem punktiem ir Krievijai un ASV, Vācija ir trešā ar pieciem punktiem, bet tālāk ar trim punktiem seko Latvija un Baltkrievija. Viens punkts ir Kazahstānai, bet bez punktiem cīnās Somija un Šveice.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!