Foto: Reuters/Scanpix

Nepiekāpīgā Šveices hokeja izlase sestdien sagādāja Kanādai pirmo zaudējumu šāgada pasaules čempionātā, uzvarot B grupas līderus pagarinājumā ar 3:2 (0:2, 0:0, 2:0, 1:0).

Spēles sākumā kanādieši nepārprotami parādīja, ka ir apņēmušies šo spēli pabeigt ātri un ar uzvaru - jau septītajā minūtē rezultāts bija 2:0 viņu labā, un mača gaitu ziemeļamerikāņi kontrolēja pārliecinoši, kamēr šveiciešu darbībās bija jaušama zināma panika. Pēc otro vārtu zaudējuma Šveice turklāt nomainīja vārtsargu - Jonasa Hellera vietā stājās Leonardo Dženoni.

Otrajā periodā Šveices izlase pamazām atguvās, lai gan joprojām spēles pārsvars bija kanādiešu pusē un tas, izskatās, viņus nomierināja un iemidzināja.
$duelID=657;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Spēles lūzums notika trešā perioda sākumā, kad noraidījumu par spēles laika vilcināšanu nopelnīja Maiks Matesons, dodot Šveicei iespēju spēlēt vairākumā. Tieši šajā elementā pirmajā un otrajā trešdaļā šveicieši izrādīja kanādiešiem vissīvāko pretestību, kamēr spēle vienādos sastāvos viņiem nevedās.

17 sekundes pirms vairākuma beigām šveiciešiem izdevās nodzēst nulli uz tablo – vārtus guva Fabrīss Herzogs, un tad jau daudzie Šveices fanu tūkstoši tribīnēs atkal atdzīvojās. Turpinot aktīvi spēlēt, perioda vidū šveicieši rezultātu izlīdzināja - 2:2, un arvien nepārliecinošāk Kanādas izlases vārtos sāka izskatīties Kelvins Pikārs.

Kad četras minūtes pirms pamatlaika beigām Dīns Kukans nopelnīja Šveicei mazākumu, šķita, ka nu jau kanādieši viegli atgūs vadību un izcīnīs piekto uzvaru šajā čempionātā, taču arī viņiem misējās - 58. minūtē uz sodīto soliņu devās Neiks Makinons, un trešdaļas beigās jau vairākumu ieguva Šveice. Tomēr realizēt to šveiciešiem neizdevās, un spēle noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu - 2:2, kas nozīmēja, ka Kanāda ir zaudējusi pirmo punktu šajā turnīrā.

Lai arī pagarinājumu atkal aktīvāk iesāka kanādieši, izdarot trīs metienus pa vārtiem, kurus Dženoni atvairīja, bet vienīgais Šveices metiens atnesa viņiem uzvaru - Fabrīss Hercons ar individuālu izgājienu uz vārtiem eleganti pārspēja Pikāru un noslēdza šo maču ar vēl vieniem gūtiem vārtiem.

Arī pēc šā zaudējuma Kanāda saglabā pirmo vietu B grupas kopvērtējumā, kamēr Šveice ir pacēlusies uz otro vietu, par vienu punktu apsteidzot Čehiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!