Foto: AP/Scanpix
Šveices hokeja izlases aizsargs Romāns Josī sagaida, ka gaidāmais mačs pret Latviju būs smags, jo abām komandām ir vajadzīgas uzvaras - Šveicei cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, Latvijai - par pirmajiem punktiem šāgada čempionātā.

"Neesmu šogad redzējis Latvijas izlases spēles, bet no iepriekšējiem gadiem zinu, ka tā ir ātra, meistarīga komanda, ar labiem uzrucējiem un sagaidu, ka mums neklāsies viegli," portālam "Delfi" atklāja Nešvilas "Predators" spēlētājs. "Šā turnīra sākumā jums bija spēcīgākie pretinieki, bet arī mums šī gaidāmā spēle ir ļoti svarīga, tā kā būs saspringts mačs."

Tas, ka šveiciešiem jāaizvada divas spēles 24 stundu laikā, Romānam Josī šķiet pat labi. "Labi, ka nākamā spēle ir jau rīt, jo būsim iegājuši ritmā," viņš saka. "Tagad papriecāsimies par uzvaru 10 minūtes un gatavosimies rītdienai."

Šā čempionāta trešajā spēlē Šveices izlase ar 1:0 pieveica Vācijas valstsvienību, kas šveiciešiem bija otrais panākums turnīrā. Jautāts, vai rezultāts ataino spēles raksturu, šveicietis atbildēja apstiprinoši. "Jā, šis rezultāts parāda spēles raksturu," viņš atzina. "Bija maz metienu pa vārtiem abu komandu izpildījumā, īpaši pirmajā periodā. Mums ir jācenšas turpmāk izdarīt vairāk metienu, lai izveidotu momentus, bet šajā gadījumā prieks, ka Denisam Hollenšteinam izdevās gūt uzvaras vārtus. Spēles beigas gan bija diezgan saspringtas, jo rezultāts nebija atklāts, bet šī spēle bija no tām, kurā uzvaru "kā ēst" vajadzēja kā mums, tā pretiniekam, bet mums izdevās labāk."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!