Foto: LETA
Krievijas Hokeja federācijas (KHF) prezidents Vladislavs Tretjaks cer uz valstsvienības revanšu somiem pasaules čempionāta (PČ) pusfinālā, lai gan cīņa sestdien Helsinkos būšot smaga.

Pirms gada pasaules čempionāta pusfinālā Somija ar 3:0 pārspēja Krievijas hokejistus un iekļuva finālā, kur izcīnīja zelta medaļas.

"Pret somiem mums jānorēķinās par pērnā gada parādu [pasaules čempionātā] Slovākijā - pienācis laiks revanšam," Tretjaku citēja KHF mājaslapā. "Pusfināls pret Somiju nebūs vienkāršs - viņi ir pašreizējie pasaules čempioni, spēlē uz sava ledus, un viņiem būs spēcīgs skatītāju atbalsts," piebilda Tretjaks.

Krievijas hokejistiem pusfinālā mājas faktora dēļ būtu vieglāk spēlēt pret ceturtdaļfinālā somu pieveikto ASV, uzskata Tretjaks. Somijas izlasi viņš nosauca par līdzsvarotu komandu, kas spēkos līdzīgu pretinieku cīņā spēj gūt uzvaru ar nelielu pārsvaru.

Tretjaks solīja, ka Krievijas izlase cīņai būs noskaņojusies maksimāli disciplinēti, turklāt pēc treneru veiksmīga darba komanda esot kļuvusi saskaņotāka un vieglāk vadāma. Visi komandā saprot, ka čempionu titula kārotājiem jāspēj pieveikt jebkurš pretinieks. Bez sarežģījumiem komandā uzreiz esot iekļāvušies sastāvu papildinājušie uzbrucēji Aleksandrs Ovečkins un Aleksandrs Sjomins.

Savu līdzjutēju nozīmību pusfināla cīņā apliecināja Somijas izlases aizsargs Lasse Kukonens, sakot ka fanu atbalsts dod enerģiju, un cīņas gaitā vienmēr ir epizodes, kad komandai vajadzīgs uzmundrinājums.

Krievijas un Somijas izlašu spēle sāksies plkst. 14.30. Otrā pusfinālā vēlāk sestdien tiksies Čehija un Slovākija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!