Foto: AP/Scanpix
Pasaules hokeja čempionātā rezultatīvāko spēlētāju trijniekā atrodas vienīgi Kanādas izlases spēlētāji – Džeisons Speca, Džordans Eberle un Teilors Hals.

Rezultatīvākais pasaules čempionāta spēlētājs bija Speca, kurš desmit spēlēs guva sešus vārtus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, iekrājot 14 rezultativitātes punktus. Aiz viņa ar 13 punktiem (5+8) bija Eberle, bet Hals iekrāja 12 punktus (7+5). Krievijas izlases spēlētājs Sergejs Mozjakins tika pie 12 punktiem (6+6), ieņemot ceturto vietu. Lauris Dārziņš šajā sarakstā ieņēma 17.vietu ar septiņās spēlēs gūtiem desmit punktiem (3+7).

Par labāko vārtu guvēju kļuva cits kanādietis Tailers Seguins, kurš desmit spēlēs guva deviņus "golus", aiz sevis atstājot astoņus vārtus guvušo zviedru Filipu Fosbergu un savu komandas biedru Halu, kurš iemeta septiņus vārtus. Jaromirs Jāgrs, Mozjakins, Broks Nelsons un Speca guva pa sešiem vārtiem, dalot ceturto vietu, bet astotajā vietā ir Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš, kurš izcēlās ar pieciem vārtiem.

Par labāko piespēlētāju kļuva zviedrs Olivers Ekmans-Larsons, izceļoties ar desmit rezultatīvām piespēlēm astoņās spēles. Aiz viņa ar deviņām piespēlēm palika kanādieši Brents Bērns un Raiens O'Reilijs.

Vislabākais lietderības koeficents bija kanādietim Džeikam Mazinam – "+14". Desmit labākie lietderības koeficenti šajā turnīrā pieder Kanādas izlases spēlētājiem.

Savukārt labākais atvairīto metienu procents starp vārtsargiem bija amerikānim Konoram Hellebakam, kurš tika galā ar 94,79 procentiem metienu. Aiz viņa palika dānis Sebastjans Dāms (93,17%) un Maiks Smits no Kanādas (93,02%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!