Foto: AFP/Scanpix
2016. gada pasaules hokeja čempionāta B apakšgrupā Sanktpēterburgā Vācijas izlase ar rezultātu 4:2 (0:1, 1:0, 3:1) uzvarēja Ungārijas izlasi, tādējādi nodrošinot sev vietu ceturtdaļfinālā.

Tikmēr Ungārijas izlasei vēl jācer uz Francijas izlases uzvaru pamatlaikā pār Baltkrieviju, lai garantētu vietas saglabāšanu elitē.

Vācijas hokejisti maču iesāka ļoti miegaini, un Ungārijai jau ātri bija izdevības izvirzīties vadībā, tomēr uzreiz tās neizdevās izmantot. Mača desmitajā minūtē, abām komandām spēlējot ar četriem laukuma spēlētājiem, Ungārijas hokejisti noķēra pretiniekus uz nomaiņu, un Istvans Bartalis devās uz vārtiem, bet viņam noslīdēja ripa apspēlēšanas brīdī, taču to ieguva Istvans Šofrons, kurš pārspēja Tomasu Greisu.

Pirmajā trešdaļā rezultāts vairs nemainījās, bet mača turpinājumā Vācija pamatīgi apmētāja Ungārijas vārtus, 32. minūtē rezultātu izlīdzinot. Ungārijas izlases aizsargs Martons Vašs mazākumā vārtu priekšā centās bloķēt Patrika Hagera piespēli komandas biedram, taču ripa no viņa ieslīdēja vārtos. Noslēdzošā perioda sākumā Vācijas izlase "sagrieza virpuli" Ungārijas vārtu priekšā, un ripa atlēca pie Denisa Reila, kurš ar spēcīgu metienu izvirzīja vadībā savu komandu. Tomēr četras minūtes pēc tam ungāri izspēlēja pozicionālu uzbrukumu, kurā tālu metienu izdarīja Kevins Verss, bet ripa nedaudz trāpīja pa vācu spēlētāja nūju un mainīja lidojuma virzienu, pārsteidzot Greisu (2:2).

Trešdaļas beigās Vācijas izlase izdarīja lielu spiedienu uz Ungārijas vārtiem, līdz 58. minūtē Konstantīns Brauns izdarīja ļoti spēcīgu metienu, kas lidoja vārtos gar stabiņu. Pēdējā minūtē Marsels Gočs guva veiksmīgus vārtus, kad ripa trāpīja pa viņa nūju un slīdēja tukšajos vārtos.

$duelID=361;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!