Foto: AFP/Scanpix
Vācijas hokeja izlase svētdien, 15. maijā, pasaules čempionātā Sanktpēterburgas grupā pēdējā minūtē izrāva uzvaru 3:2 (2:1, 0:1, 1:0) pār ASV izlasi, krietni uzlabojot savas izredzes uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Sanktpēterburgas grupas kopvērtējumā vācieši tagad ar 10 punktiem pakāpušies uz trešo vietu un uzvara pār ungāriem pēdējā spēlē viņiem garantēs vietu ceturtdaļfinālā. Savukārt amerikāņiem ir deviņi punkti, un pēdējā spēlē jātiekas ar slovākiem, kas arī nav atmetuši cerības uz ceturtdaļfinālu.

Vācijas hokejisti mačā izdarīja vien 14 metienus, bet trīs no tiem bija precīzi. ASV hokejistiem mačā bija 33 metieni. Jau spēles trešajā minūtē Patriks Hāgers izmantoja vairākumu un guva Vācijai pirmos vārtus, pirmā perioda vidū Džeiks Makeibs izlīdzināja rezultātu, bet jau pēc trīs minūtēm Kristians Erhofs atguva Vācijai pārsvaru.

Otrā perioda sākumā Ostons Metjūzs ar teicamu plaukstas metienu vairākumā atjaunoja spēlē līdzsvaru, bet uzvaras vārtus Vācija guva tikai 33 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad ar precīzu metienu no zilās līnijas izcēlās Korbinians Holcers.

$duelID=349;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!