Foto: F64
Vairums Latvijas hokeja izlases līdzjutēju šodien pamet pasaules čempionāta norises vietu Helsinkos.

Čempionāta pirmās divas spēles pret Krieviju un ASV pagājušās nedēļas nogalē noraudzījās kopsummā virs 2000 līdzjutēju, nākamajā cīņā otrdien pret Austriju tribīnēs bija līdz 500 atbalstītāju, bet ceturtdienas spēlē pret Slovākiju savus mīluļus cīņā sauca aptuveni 300 līdzjutēju.

Fanu grupējumu izturīgākie pārstāvji Helsinkos līdz ar piektdienu pavadījuši jau nedēļu, tāpēc dodas atpakaļ uz Latviju. Čempionāta norises vietā no sākotnējiem atbraucējiem paliks neliels skaits fanu.


Latvijas izlases līdzjutēji gan apgalvo, ka uz sestdienas spēli pret Vāciju Helsinkos no Latvijas ieradīsies papildspēki. Šeit gan jāizceļ, ka jau pāris nedēļas pirms turnīra sākuma organizatori vēstīja par lielu šī mača biļešu deficītu. Tomēr līdzjutējus tas neuztraucot, jo allaž bijis iespējams rast iespējas biļetes iegādāties uz vietas.

Biļešu spekulantu īpatsvars Helsinkos ir daudz mazāks nekā pērn Stokholmā, taču halles tuvumā allaž atrodamas vismaz pāris biļešu pārdošanā ieinteresētas personas.

Lielākā daļa līdzjutēju Helsinkos ieradusies ar prāmi no Latvijas, braucot cauri Tallinai, taču izlases atbalstītāji Somijas galvaspilsētā sabraukuši arī no Norvēģijas, Zviedrijas, Krievijas un Īrijas.

Tomēr sabraukušie līdzjutēji nav palīdzējuši Latvijai statistiski, jo pēc apmeklējuma Latvijas spēles ieņem vien 14.vietu starp 16 valstīm. Vidēji vienu Latvijas izlases maču noskatījušies 4129 līdzjutēji, apsteidzot vien Dāniju un Slovēniju.

Pārliecinoši apmeklētākās spēles, protams, ir abām čempionāta saimniecēm Zviedrijai un Somijai, kuru mačus apmeklē vairāk nekā 12 000 līdzjutēju, bet trešo vietu ar gandrīz 8000 līdzjutējiem mačā ieņem ASV izlase.

Kā ziņots, pirmajā mačā Latvijas izlase sestdien ar 0:6 kapitulēja pašreizējai pasaules čempionvienībai Krievijai, turpinājumā ar 1:4 piekāpās arī ASV hokejistiem, bet trešajā mačā otrdien ar 3:5 zaudēja arī Austrijai, apdraudot izredzes palikt augstākajā divīzijā arī nākamajā sezonā.

Tā kā Latvijas izlase zaudēja arī pēdējās četrās pagājušā gada pasaules čempionāta spēlēs, neveiksmju sērija bija sasniegusi septiņus mačus.

Tomēr ceturtdien šo neveiksmju sēriju izdevās pārtraukt, ar 5:3 uzvarot pagājušā gada turnīra finālisti Slovākiju.

Helsinku apakšgrupas kopvērtējumā tagad aizvadītas četras pilnas spēļu kārtas un pa deviņiem punktiem ir Krievijas un ASV izlasēm. Par punktu mazāk ir Somijai, bet pa sešiem punktiem izcīnījušas Francija un Slovākija. Četri punkti ir Vācijas kontā, bet pie trim punktiem tikušas Austrija un Latvija.

Turpmākajos turnīra mačos Latviju sestdien sagaidīs spēle ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!