Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei nebija pretargumentu, lai Minskā notiekošā pasaules čempionāta mačā sestdien pieveiktu Krieviju, uzskata valstsvienības kapteinis Herberts Vasiļjevs.

Kā zināms, Latvijas izlase piekāpās sāncenšiem ar 1:4, ciešot otro neveiksmi piecās aizvadītajās spēlēs.

"Pirmos divus periodus "šāvām pa tukšo". Mēģinājām kaut ko vairāk, nekā mēs varam. Mums vajadzēja spēlēt vienkāršāk, bet darījām to nedaudz par sarežģītu," pēc dueļa žurnālistiem sacīja Vasiļjevs. "Mums komandas spēle mazliet paira, bet tas nedrīkst notikt, jo tas ir mūsu trumpis. Mačā pret Krieviju zaudējām daudz ripas vidējā zonā, un viņi skrēja pretuzbrukumos, bet aizsardzībā pazaudējām spēlētājus. Pret krieviem tā dažreiz notiek, jo viņi tur ripu un sāk griezt karuseli, bet pretiniekiem līdz ar to spēles sistēma pajūk."

Vasiļjevs sacīja, ka punkti pret Krievijas izlase nebija ieplānoti, taču Latvijas izlase gribējusi sāncenšus nedaudz pakaitināt.

"Pēc pirmā vārtu guvuma mums vajadzēja nedaudz nomierināties, taču notika pretējais - skrējām un domājām, ka tūlīt sāksim spēlēt viņu zonā. Realitāte tomēr bija citādāka. Viņi savas vārtu gūšanas iespējas prata izmantot," uzsvēra pieredzējušais uzbrucējs.

"Mums pirmajā periodā bija trīs noraidījumi, bet pēc tam bija jāiztur arī lielais piecu minūšu sods. Tas ļāva pārsvaru iegūt Krievijas izlasei. Pie rezultāta 1:4 atspēlēties ir ļoti grūti, taču puiši saņēmās un radīja dažus momentus trešajā periodā. Saprotu, ka Krievijas valstsvienība nomierinājās, bet tomēr parādījām, ka arī pret viņiem varam būt pretspēks," sacīja Vasiļjevs. "Šis zaudējums komandas noskaņojumu nākamajām spēlēm nekādi neietekmēs. Mūs iespaidoja tas, ka zaudējām Vācijai? Esam tādi pati komanda, nekas nav mainījies. Zaudējums ir zaudējums. Krievija ir laba izlase, kas mūs apspēlēja. Mēs šodien viņiem neko diemžēl nevarējām likt pretī."

Vasiļjevs atzina, ka ir pienācis laiks mācīties no savām kļūdām. "Redzējām, kāds ir rezultāts, ja spēlējam pavirši. Mēs ļoti labi cīnījāmies pirmās četras spēles - viens par otru un taktiski pareizi, bet šodien pajukām, un viņiem bija tādi momenti, kuros paši bija vainīgi, ka neiemeta vēl."

Pēc šī mača Latvija nākamo reizi laukumā dosies pirmdien, kad spēkosies ar Baltkrieviju, bet dienu vēlāk pēdējā apakšgrupas cīņā pretiniekos būs Šveice.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!