Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta (BAČ) komandas "Liepājas metalurgs" vārtsargam Jānim Kalniņam esot iespējas kļūt par Rīgas "Dinamo" un Latvijas izlases vārtsargu, intervijā žurnālam "Sporta Avīze" izteicās Liepājas kluba direktors Mihails Vasiļonoks.

Intervijā bijušais vārtsargs sacīja, ka Kalniņš no komandas hokejistiem aizvadītajā sezonā ir progresējis visvairāk, kā arī uzsvēra, ka viņš varētu būt "Dinamo" komandas vārtsarga Māra Jučera sekotājs, kurš karjeru sāka tieši Liepājā.

"Kalniņam šī bija pirmā sezona kā pirmajam vārtsargam, pērn viņš spēlēja "Metalurga" otrajā komandā Latvijas čempionātā. Vienubrīd Jānis bija fiziski un psiholoģiski paguris, taču izturēja. Vai te aug Jučera sekotājs? Noteikti. Viņam ir visas iespējas tikt "Dinamo" un Latvijas izlasē," uzskata Vasiļonoks. "Varbūt ne šogad, taču uz izlases treniņnometni Kalniņu vajadzētu aicināt, tāpat arī Skvorcovu un Mickēviču, par kuriem pēc Norvēģijas turnīra pozitīvi izteicies Teds Nolans."

Tāpat "Liepājas metalurga" direktors uzteica Jāni Straupi, kurš esot ļoti palīdzējis, tomēr viņš paslavēja visus hokejistus: "Progresējuši visi. Droši vien daudzi jaunie puiši augtu vēl straujāk, ja mums būtu kā daudzām citām komandām – spēcīgas pirmās divas maiņas, aiz kurām paslēpties".

Tomēr Vasiļonoks uzskata, ka Mikam Indrašim visu sezonu vajadzēja spēlēt Liepājā, nevis sezonas noslēgumā tikt nosūtītam uz Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Latvijas komandu "Rīga".

"Ja Upīti iesaistīja "Dinamo", tas man saprotams, taču Indrašis no Baltkrievijas pārcēlās uz MHL – man liekas, ka tas tomēr ir solis atpakaļ," intervijā žurnālam turpināja Vasiļonoks. "Baltkrievijā pie večiem viņi augtu straujāk nekā junioru līgā."

Jau kādu laiku ir runas, ka nākamajā sezonā Latvijā būs klubs, kurš spēlēs Krievijas Augstākajā līgā (VHL), kas ir otrs spēcīgākais valsts čempionāts. Pagaidām nav zināms, vai VHL startēs Rīgas "Dinamo fārmklubs "Liepājas metalurgs", kas šobrīd spēlē Baltkrievijas atklātajā čempionātā, vai arī tā būs cita komanda no Rīgas. Savukārt Vasiļonoks ir pārliecināts, ka Liepajas klubam jāpaliek BAČ.

"Esmu dzirdējis dažādas runas: arī tādas, ka "Liepājas metalurgam" vajagot spēlēt Krievijas VHL līgā. Taču tur tāpat katrā no divām grupām esot pa piecām sešām stiprām komandām, kas nebūt neesot spēcīgākas par Baltkrievijas vadošo piecnieku," viņš stāstīja. "VHL Rietumu grupā uz visām pilsētām ar autobusu tāpat neaizbraukt, bet lidošana nav lēta. Izmaksas iznāktu divreiz lielākas nekā Baltkrievijā. Nenoniecināsim Baltkrievijas atklāto čempionātu! Mums viņi ir tuvu, spēlēt lētāk, un tur pašlaik arī es redzu "Liepājas metalurga" vietu."

Atgādinām, ka "Liepājas metalurgs" BAČ ceturtdaļfināla sērijā līdz trīs uzvarām ar 1-3 piekāpās Latvijas uzbrucēju Kaspara Saulieša un Sergeja Pečuras pārstāvētajai Grodņas "Ņeman" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!