Foto: AP/Scanpix
2016. gada pasaules hokeja čempionāta B grupas spēlē Sanktpēterburgā Somijas izlase ar rezultātu 3:1 (0:0, 3:0, 0:1) pārspēja Francijas izlasi, turnīru turpinot bez zaudējumiem.

Mača pirmajā periodā Somijas hokejisti laukumā darbojās pārliecinošāk, taču ripu vārtos neiedabūja. Tomēr otrajā trešdaļā somi iekaroja Francijas vārtus – vispirms vairākumā Esa Lindels izdarīja tālu metienu pēc Mikaela Granlunda piespēles, raidot ripu pāri Kristobala Uē kājsargam. Piecas minūtes vēlāk Patriks Laine uzmeta pa vārtiem no tālas distances, un Aleksandrs Barkovs laboja ripas lidojuma virzienu, un tā lidoja vārtos. Tiesneši gan vispirms atkārtojumā pārliecinājās vai nebija spēle ar augsti paceltu nūju. Lēmuma pieņemšana prasīja ilgu laiku, tomēr vārtu guvums tika ieskaitīts.

35. minūtē Somija ātri pārgāja no aizsardzības uzbrukumā, un Jusi Jokinens precīzi piespēlēja gar vārtiem Patrikam Lainem, kurš guva savus piektos vārtus turnīrā. Trešajā periodā Francijai izdevās pārņemt mača iniciatīvu un nopelnīt divu vīru vairākumu. Tajā Johans Ovitū uzmeta no tālās distances, kam sekoja cīņa vārtu priekšā. Pjērs Eduārs Belmārs kaut kā ripu iedabūja vārtos, bet atkal tiesnesis devās skatīties video atkārtojumu, un pēc ilgas situācijas izpētes vārtu guvums tika ieskaitīts.

Francijas izlase centās atspēlēties, tomēr ripu vārtos viņi vairs nespēja iedabūt.

Somijas izlase piecās spēlēs tikusi pie maksimāli iespējamajiem 15 punktiem, bet Francijas kontā ir pieci punkti, kas dod sesto pozīciju.

$duelID=337;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!