Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Krievijas hokeja izlases galvenais treneris Iļja Vorobjovs ir sazinājies ar iepriekšējo komandas vadītāju Oļegu Znaroku, taču atteicies atklāt runāto, vēsta krievu mediji.

Kā ziņojām, Krievijas izlase nepārvarēja pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu, spraigā mačā ar 4:5 (0:1, 2:1, 2:2, 0:1) pagarinājumā piekāpjoties kanādiešiem.

Vorobjovs žurnālistiem apstiprināja, ka zvanījis Znarokam, taču tikai pirms čempionāta. "Tās ir mūsu lietas," atteica Vorobjovs. "Es saprotu, ko visi grib zināt, taču tās ir mūsu iekšējās lietas."

Tāpat Vorobjovs norādīja, ka pienākumu tālākā pildīšana izlasē nav viņa kompetencē. "Jūs ņirgājaties?" viņš ar smaidu atbildēja žurnālistiem, kas prasīja par treneru štābu uz nākamo čempionātu. "Tā ir federācijas lieta, tas nav man uzdodams jautājums. Par to, ka man ir jāgatavo izlase pasaules čempionātam, es arī uzzināju tikai olimpisko spēļu laikā, kad bija klusā stunda starp treniņiem."

Savukārt Oļegs Znaroks, komentējot izlases sniegumu pasaules čempionātā, paudis nožēlu, ka tā izstājusies jau ceturtdaļfinālā. "Laba komanda, labi spēlēja. Žēl man puišu," izteicies treneris intervijā radiostacijai "Govorit Moskva".

Kā ziņojām, pēc Sanktpēterburgas SKA komandas zaudējuma KHL Gagarina kausa izcīņas pusfinālā, kluba vadība no amata atbrīvoja Znaroku un viņa palīgu Hariju Vītoliņu, un, tā kā SKA ir Krievijas izlases bāzes klubs, abi pameta arī savu posteni valstsvienībā. Par Krievijas izlases galveno treneri tika nozīmēts Iļja Vorobjovs, bet Znaroks palicis konsultanta statusā.

Oļegs Znaroks Krievijas izlases galvenā trenera amatā nonāca 2014. gadā un viņa vadībā Krievija divreiz triumfējusi pasaules hokeja čempionātā, kā arī šogad Phjončhanā kļuva par olimpiskajiem čempioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!