Foto: AFP/Scanpix
Pēc Detroitas “Red Wings” izstāšanās no Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas, uzbrucēji Henriks Zetebergs un Johans Francens plāno pievienoties Zviedrijas valstsvienībai pasaules čempionātā, vēsta ASV mediji.

Kopā no “Red Wings” komandas savām valstsvienībām varētu pievienoties deviņi hokejisti.

Vēl no NHL spēlētājiem Zviedrijas izlasē savu spēlēšanu apstiprinājis Bufalo “Sabres” vārtsargs Jonass Enrots, aizsargs Viktors Hedmans no Tampabejas “Lightning”, kā arī uzbrucēji Linuss Omarks no Edmontonas “Oilers”, Luī Ēriksons (Dalasas “Stars”) un Gabriels Landeskogs (Kolorado “Avalanche”). Tāpat cits “Red Wings” spēlētājs Džonatans Eriksons paudis gatavību doties palīgā valstsvienībai.

Zviedrijas izlase būs Latvijas valstsvienības pretiniece pasaules čempionāta B apakšgrupā. Vēl abas komandas sacentīsies ar Norvēģiju, Vāciju, Dāniju, Krieviju, Itāliju un Čehiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!