Foto: LETA
Pēc šī gada pasaules čempionāta finālistu noskaidrošanas, kļuvis zināms nākamā gada turnīra grupu sadalījums.

Arī nākamajā gadā pasaules čempionāts risināsies Stokholmā un Helsinkos. Latvijas hokeja izlase spēlēs Helsinku apakšgrupā, kurā sacentīsies ar Somijas, Čehijas, Slovākijas, ASV, Vācijas, Francijas un Austrijas valstsvienībām.

Tikmēr Stokholmas grupā sacentīsies Krievija, Zviedrija, Kanāda, Norvēģija, Šveice, Dānija, Baltkrievija un Slovēnija.

Nākamā gada pasaules čempionāta grupu turnīrs notiks no 3. līdz 14.maijam, bet izslēgšanas spēles no 16. līdz 19.maijam.

Kā ziņots, Latvijas izlase šī gada pasaules čempionātu noslēdza desmitajā vietā, bet Latvijas Hokeja federācija (LHF) tai pirms turnīra izvirzīja uzdevumu sasniegt labāko astoņnieku. Tomēr nepatīkamāks ir fakts, ka Latvijas izlase nespēja gūt vārtus gandrīz 220 pēdējās minūtes, kas ir ilgākais "sausais" periods latviešiem pasaules čempionātu vēsturē.

Latvijas valstsvienība automātiski nekvalificējās 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm, līdz ar to nākamā gada februārī tā savā laukumā cīnīsies kvalifikācijas turnīra izšķirošajā, otrajā, kārtā, kurā sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu, kā arī ranga otro spēcīgāko komandu no kvalifikācijas pirmās kārtas, kas, visticamāk, būs Ukraina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!