Foto: AFP/Scanpix
Pēc pasaules hokeja čempionāta grupu turnīra pēdējās spēļu kārtas otrdien, 16. maijā, oficiāli kļuva zināmi visi ceturtdaļfinālu pāri.

Ķelnes apakšgrupas uzvarētāja ASV ceturtdaļfinālā tiksies ar Somijas izlasi, kas palika ceturtajā vietā Parīzes grupā. Savukārt labākā Parīzes komanda Kanāda spēkosies ar Vāciju, kas dramatiskā cīņā par vietu labāko astotniekā pārspēja Latviju.

Zviedrijas izlases spēlētāji ceturtdaļfinālā pretī saņems Šveices hokejistus, kuri Parīzē palika otrajā vietā, bet Ķelnes otrās labākās komandas Krievijas sāncense ceturtdaļfinālā būs Čehija.

Latvijas dramatiskais zaudējums Vācijai par sliktu nācis arī Krievijai, kurai tagad no "iesildītās" Ķelnes arēnas nāksies pārcelties uz Parīzi. Ķelnes grupas uzvarētāja ASV nemaina savu lokāciju, bet, tā kā Vācija paliek spēlēt savās mājās, tad uz Parīzi nākas pārcelties grupas otrās vietas ieguvējai Krievijai un Zviedrijai, kas palika trešā.

Savukārt no Parīzes uz Ķelni pārcelsies grupas uzvarētāja Kanāda un ceturtās vietas ieguvēja Somija. Tikmēr trešās vietas ieguvējai Čehijai nenāksies nekur braukt un viņi Parīzē tiksies ar Krieviju.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināli risināsies ceturtdien, 18. maijā, bet pusfināla spēles notiks 20. maijā. Izšķirošās spēles par godalgām tiks aizvadītas svētdien, 21. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!