Foto: F64
Pasaules hokeja čempionātā otrdien vēl pirms pēdējām priekšsacīkšu spēlēm bija zināmi visi ceturtdaļfināla dalībnieki, bet pēc vakara spēlēm noskaidrojušies arī visi dueti izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Par izslēgšanas spēļu pēdējām dalībniecēm kļuva Dānija un ASV, kas pēdējā spēlē varēja atļauties pat zaudējumu pagarinājumā pret Slovākiju. Taču tieši šis punkts par neizšķirtu pamatlaikā amerikāņiem atvēra ceļu uz izslēgšanas spēlēm, kur tiksies ar Čehijas izlasi. Čehi ar uzvaru pamatlaikā pār Šveici sev priekšlaicīgi garantēja pirmo vietu Maskavas grupā un tikšanos ar Sanktpēterburgas grupas ceturto komandu, kas ir ASV.

Tikmēr Dānijai ceļu uz ceturtdaļfinālu pavēra tieši Šveices zaudējums spēlē pret Čehiju. Dāņi ceturtdaļfinālā tiksies ar Somiju, kas vienīgā prierkšsacīkstes turnīru noslēdza bez zaudētiem punktiem.

Pasaules čempionāta mājiniece Krievija pēdējā spēlē ar 4:1 uzvarot Zviedriju izvairījās no grūta ceturtdaļfināla un tagad izslēgšanas turnīru sāks ar spēli pret Vāciju. Savukārt zviedri pēc šī zaudējuma Maskavas grupā palika trešie un tagad ceturtdaļfinālā tiksies ar pašreizējo čempioni Kanādu.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināla visas četras spēles notiks ceturtdien, 19. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!