Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks pēc valstsvienības iekļūšanas pusfinālā neslēpa pārliecību, ka komanda ceturtdaļfinālā uzvarēs Zviedriju arī brīdī, kad zviedri no 0:3 panāca 3:3.

Jau ziņots, ka pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā pašreizējā titula īpašniece Krievija sīvā cīņā ar 5:3 pieveica Zviedriju, lai gan spēles laikā izsēja savu trīs vārtu pārsvaru.

"Nevaru pateikt, kas bija "atslēgas moments" šajā spēlē… Trešajā periodā sākām spēlēt ne savā stilā. [Kad rezultāts kļuva 3:3] Bijām pārliecināti, ka vienalga viņus apspēlēsim," žurnālistiem ticību saviem spēlētājiem neslēpa Znaroks. "Mēs ar viņiem aizvadījām divas pārbaudes spēles, zinājām, kā pret viņiem spēlēt. Zinājām, ka nedrīkst ļaut viņiem slidināties. Viņi ļoti labi slido, tāpēc centāmies agresīvāk spēlēt viņu zonā."

Znaroks žurnālistiem arī atklāja, ka ilgi domājis par krievu hokeja zvaigznes Aleksandra Ovečkina pieteikšanu turnīrā. Krievijas hokeja izlases vadībā ilgu laiku turēja pēdējo pieteikuma vietu brīvu un tikai neilgi pirms ceturtdaļfināla pieteica Ovečkinu, kura klubs Vašingtonas "Capitals" izstājās no NHL Stenlija kausa izcīņas.

"Ja man viņš nebūtu pats piezvanījis, es varbūt vēl šaubītos. Bet viņš man piezvanīja un pateica, ka nekādas medicīniskās pārbaudes viņam nevajag, kā te daži teikuši. Teica, ka atbrauks ar pirmo reisu uz Prāgu. Tas bija pulksten 2 naktī pēc viņu laika, kad lidmašīna atgriezusies Vašingtonā," sacīja Znaroks, piebilstot, ka Ovečkins ieradīšoties jau piektdien un piedalīšoties treniņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!