Foto: AFP/Scanpix

Zviedrijas hokeja izlase pirms Čehijā notiekošā pasaules čempionāta spēlēs pret Latvijas valstsvienību pieteikusi uzbrucēju Niklasu Dānielsonu, norādīts turnīra rīkotāju mājaslapā.

Šo sezonu Dānielsons aizvadīja Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) čempionāta klubā Rapersvīles "Jona Lakers", kurā spēlēja arī latviešu vārtsargs Ivars Punnenovs.

Neraugoties uz komandas vājo sniegumu un izkrišanu uz Šveices otro līgu (NLB), Dānielsons ar 46 spēlēs gūtiem 19 vārtiem un 28 piespēlēm bija piektais rezultatīvākais NLA regulārā čempionāta spēlētājs. Nākamo sezonu zviedrs aizvadīs NLA klubā "Lausanne".

Dānielsonam šis būs trešais pasaules čempionāts. Iepriekšējos divos turnīros uzbrucējs aizvadījis 20 spēles, kuru laikā guvis trīs vārtus un izdarījis četras rezultatīvas piespēles.

Līdz ar to, Zviedrijas izlases pieteikumā pagaidām palikusi tikai viena brīva vieta un tiek cerēts, ka sastāvam pievienosies Niklass Bekstrems vai Henriks Lundkvists.

"Tā kā pašlaik viņi Stenlija kausā spēlē savā starpā, uz Prāgu varēs atbraukt tikai viens no viņiem," sarunā ar aģentūru LETA pirmdien pauda zviedru laikraksta "Expressen" žurnālists Matīass Ēks.

Kā zināms, Latvijas hokeja izlase pirmdien pieteica uzbrucēju Miku Indraši, bet Ņikita Jevpalovam un Renāram Demiteram šis čempionāts ir beidzies.

A apakšgrupas trešās kārtas mačs starp Latviju un Zviedriju "O2" arēnā Prāgā sāksies plkst.17.15 pēc Latvijas laika. Spēli tiešraidē pārraidīs kanāli TV3, TV5, "Viasat Sport Baltic" (VSB) un virszemes bezmaksas kanāls OTV.

Jau vēstīts, ka Latvija piektdien šī gada pasaules čempionāta pirmajā spēlē ar 1:6 piekāpās olimpiskajai čempionei Kanādai, bet sestdien ar 2:4 atzina mājinieces Čehijas pārākumu.

Savukārt zviedri pirmajā čempionāta cīņā pēcspēles metienu sērijā ar 6:5 pārspēja Čehijas hokejistus, bet svētdien ar 6:1 pārliecinoši apspēlēja Austriju. Trīs vārtus šajā cīņa guva NHL komandas Nešvilas "Predators" uzbrucējs Filips Fošbergs.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) pārbaudes spēļu turnīru noslēdza 11.vietā 12 komandu konkurencē.

Astoņās EHC spēlēs Latvijas valstsvienība izcīnīja trīs uzvaras un piecas reizes cieta zaudējumu, bet Zviedrija panākumus svinēja sešas reizes un turnīru noslēdza otrajā pozīcijā, atpaliekot vien no Čehijas izlases.

Kā zināms, Zviedrijas valstsvienība ir pagājušā gada pasaules čempionāta bronzas medaļas īpašniece. Cīņā par trešo vietu Zviedrija ar 3:0 pārspēja Čehijas izlase. "Sauso" uzvaru šajā spēlē izcīnīja zviedru vārtsargs Andešs Nilsons, kurš ir komandas sastāvā arī šajā čempionātā. Bez Nilsona šajā čempionātā spēlē vēl seši pagājušā gada čempionāta medaļnieki.

Zviedri ir arī pagājušā gada ziemas olimpisko spēļu vicečempioni. Tiesa, šajā pasaules čempionātā ir pieteikti tikai četri no sudraba medaļas īpašniekiem.

A apakšgrupas mačā pirmdien cīnīsies arī Kanādas un Čehijas hokejisti. Savukārt B apakšgrupā šodien Krievija spēkosies ar ASV, bet Norvēģija tiksies ar Somijas valstsvienību.

Pēc spēles ar Zviedriju, nākamo maču Latvijas izlase šajā pasaules čempionātā aizvadīs otrdien, kad tiksies ar Šveici, bet pēc tam gaidāmas cīņas ar Vāciju, Austriju un Franciju.

Par A apakšgrupas līderi tagad kļuvusi Kanāda, kam seši punkti divās spēlēs. Otrajā vietā atrodas Zviedrijas valstsvienība, kam pieci punkti divās cīņās. Tai ar četriem punktiem seko Čehija un Šveice, bet pie trīs punktiem divos mačos tikusi Vācija. Sestajā vietā ar diviem punktiem vienā spēlē ir Austrija, bet bez punktiem šajā apakšgrupā cīnās Francija un Latvija.

Pasaules čempionātā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 1. līdz 12.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna un Ungārija, kas augstākajā divīzijā atgriezīsies pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Latvijas izlase pasaules čempionātā spēlē Prāgā, kur tiks aizvadītas arī izšķirošās cīņas, bet otra apakšgrupa spēkosies Ostravā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!