Foto: AFP/Scanpix
Zviedrijas hokeja izlase otrdien 16. maijā pasaules čempionāta priekšsacīkstes noslēdza ar uzvaru, Ķelnes grupā ar 4:2 (2:0, 1:1, 1:1) pieveicot Slovākijas valstsvienību.

Zviedri jau pirms spēles bija nodrošinājuši vietu ceturtdaļfinālā, bet Ķelnes grupas noslēguma kopvērtējumā nevarēja pacīnīties par pirmo vietu. Savukārt slovākiem šīs mačs pilnībā neko neizšķīra, jo Slovākija nevarēja iekļūt ceturtdaļfinālā un jau bija nodrošinājusi vietas saglabāšanu elitē.
$duelID=677;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Zviedrijas hokejisti visu maču dominēja un diezgan mierīgi aizvadīja spēli, lai gan slovāki divas reizes cīņas gaitā samazināja rezultāta starpību līdz minimumam. Visā spēlē Zviedrijas hokejisti izdarīja 38 metienus, bet slovāki – tikai 15.

Pirmajā periodā zviedri izmantoja praktiski divas savas pirmās labās vārtu gūšanas iespējas, panākot 2:0. Piektajā minūtē Viljams Nīlanders nodemonstrēja teicamu individuālo tehniku, ripu iemetot devītniekā, bet pēc četrām minūtēm Olivers Ekmans-Larsons vārtu priekšā ar tenisa sitienu trāpīja ripu vārtos. Otrā perioda sākumā Tomašs Matušeks guva slovākiem pirmos vārtus, bet jau pēc nepilnām divām minūtēm Deniss Everbergs atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Pēdējās trešdaļas sākumā Andrejs Kudrna vēlreiz samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, mača izskaņā slovāki metās atspēlēties, nomainīja vārtsargu un par to samaksāja – 32 sekundes pirms pamatlaika Viljams Karlsons ripu iemeta tukšos vārtos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!