Foto: AP/Scanpix

Par šīs sezonas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra uzvarētāju kļuvusi Zviedrijas hokeja izlase.

Kā ziņots, savu pēdējo maču Zviedrija aizvadīja piektdien, kad apkaunojoši nespēja pilnvērtīgi nospēlēt Sundsvallā plānoto cīņu ar Norvēģiju. Mačs tika pārtraukts sliktas ledus kvalitātes dēļ, tāpēc uzvarētāju noskaidroja improvizētā "bullīšu "sērijā, kurā zviedri bija pārāki ar 1:0.

Tikmēr neveiksmes pēdējos mačos cieta Zviedrijas sīvākās konkurentes Somija un Čehija.

Tā Somijas izlase savā pēdējā mačā sestdien ar 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) piekāpās Slovākijai. Uzvaras vārtus, cīnoties mazākumā, guva pieredzējušais Miroslavs Šatans.

Savukārt Čehija pirmo un vienīgo neveiksmi cieta piektdien, kad ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) piekāpās pasaules vicečempionei Šveicei. Svētdien Čehija spēja revanšēties ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0), tomēr ar to bija par maz uzvarai kopvērtējumā. Šajā spēlē uzvaras vārtus guva Vojtehs Moziks, kurš realizēja soda metienu.

Tikmēr zaudējumu savā pēdējā spēlē sestdien piedzīvoja arī Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas izlase, kas ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) piekāpās Vācijai.

Jau nākamajā nedēļā Zviedrija, Somija, Čehija un Krievija piedalīsies noslēdzošajā Eirotūres posmā.

EHC šīs sezonas noslēguma kopvērtējumā pirmo vietu ar 16 punktiem sešās spēlēs izcīnīja Zviedrija, kurai ar 15 punktiem sekoja Somija un Čehija. Savukārt pa deviņiem punktiem ieguva Šveice, Krievija, Slovākija un Latvija, kas ieņēma septīto vietu 12 komandu konkurencē.

Kā zināms, Latvijas izlase uzvarēja pēdējās trijās spēlēs, kad reizi apspēlēja Krieviju, bet divreiz pieveica Franciju.

EHC turnīra laikā pirms pasaules čempionāta katra no izlasēm aizvadīs pa sešām spēlēm. Pērnā gada sacensībās Latvijas izlase iekrāja vien trīs punktus un ierindojās pēdējā vietā.

Pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā pasaules čempionāta Latvijas izlasei tiks aizvadītas Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, kad no 1. līdz 3.maijam tā piedalīsies trīs valstu pārbaudes turnīrā, samērojot spēkus ar mājiniekiem slovākiem un Norvēģijas valstsvienību.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!