Foto: Reuters/Scanpix
Zviedrijas hokeja izlase svētdien, 14. maijā, guva nervozu uzvaru pasaules čempionāta spēlē, Ķelnes grupā Skandināvijas valstu duelī ar 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) pārspējot Dāniju.
Dānija, kas nākamgad rīkos pasaules čempionātu, jau pirms šīs spēles bija zaudējusi cerības iekļūt ceturtdaļfinālā, bet no elites tā nevar izkrist. Savukārt zviedri pēc šīs uzvaras nokārtojuši formalitātes un oficiāli iekļuvuši ceturtdaļfinālā.
PASAULES ČEMPIONĀTA SPĒĻU KALENDĀRS/ REZULTĀTI
PASAULES ČEMPIONĀTA GRUPU KOPVĒRTĒJUMS

Lai gan Zviedrijas pārsvars mačā bija neapstrīdams, tik viegli uzvara zviedriem nenāca. Līdzīgi kā mačā ar Latviju, Zviedrijas hokejisti daudz pārkāpa noteikumus, bet dāņi šīs iespējas neizmantoja. Zviedri spēles sākumā uzņēma lielu tempu un jau trešajā minūtē guva vārtus pēc Joela Lundkvista precīzā metiena. Nākamos vārtus zviedri guva tikai otrā perioda izskaņā, kad nepilnu četru minūšu laikā divus skaistus "golus" iemeta Viljams Nīlanders.

Zviedrijas hokejistiem trešajā periodā nācās samaksāt par savu vieglprātību un pārliecību par saviem spēkiem ar vieniem zaudētiem vārtiem. 50. minūtē zviedru aizsargi neizmeta ripu no zonas, sekoja ātra dāņu saspēle un Mortens Madsens trāpīja "devītniekā". Savukārt 56. minūtē pēc Nikolaja Ēlersa reida zviedru zonā ripu saņēma Markuss Lauridsens, kurš pārspēja no Ziemeļamerikas atbraukušo zviedru vārtsargu Henrīku Lundkvistu.

Dānijas cerības uz cīņas saasināšanu zuda neilgi pēc otro vārtu guvuma, kad dāņi saņēma noraidījumu. Zviedrijas izlase šoreiz izmantoja pretinieku pārkāpumu, trešo reizi realizēja vairākumu un Niklass Bekstrēms pielika punktu mačam.

$duelID=663;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!