Foto: F64

Latvijas čempionvienība "Kurbads" otrdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačā savā laukumā ar 6:0 (2:0, 1:0, 3:0) graujoši apspēlēja "Liepāju".

Šī "Kurbads" komandai bija pēdējā spēle pirms došanās uz šonedēļ Francijā gaidāmo Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālās kausa izcīņas trešo kārtu.

"Kurbads" jau nedaudz vairāk nekā trīs minūtes kopš spēles sākuma bija izvirzījušies vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem guva Mārtiņš Cipulis un Ēriks Žohovs. Savukārt cīņas turpinājumā mājiniekiem lielas problēmas neradās, jo otrajā trešdaļā Toms Hartmanis panāca 3:0. Visbeidzot noslēdzošajās 20 minūtes divreiz izcēlās Juris Upītis, kamēr vienreiz - Toms Bluks, nodrošinot rīdziniekiem graujošu uzvaru.

Liepājnieku rindās šajā mačā debitēja Mārtiņš Dzierkals, kurš nespēj tikt Rīgas "Dinamo" sastāvā.

Turpinājumā "Kurbads" dosies uz Franciju, kur šīs nedēļas nogalē startēs Kontinentālā kausa trešajā kārtā. Tur tā sacentīsies vienā grupā ar Kokšetau "Arlan" (Kazahstāna), "Gomeļ" (Baltkrievija) un mājinieci Lionas "Lions", ko pārstāv Latvijas uzbrucēji Martins Lavrovs un Artūrs Mickevičs.

OHL kopvērtējuma līderpozīcijā ar 33 punktiem 15 mačos ir "Prizma", kam ar 32 punktiem 13 mačos seko "Mogo". Aiz abām vadošajām komandām ar 24 punktiem 14 spēlēs ir "Zemgale"/LLU un "Kurbads", kamēr pirmo piecinieku ar 21 punktu noslēdz Hokeja skola "Rīga". Sestā ar desmit punktiem 15 cīņās ir "Liepāja", kamēr trīs punkti 13 spēlēs ir "Lido" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!