Foto: Publicitātes foto
Latvijas U-20 hokeja izlase ar trešo uzvaru trīs spēlēs ieguvusi pirmo vietu pārbaudes turnīrā Dānijā; piektdien mačā pret Baltkrieviju veicot fantastisku atspēlēšanos, Renāram Kārklim realizējot "hat trick", informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Šajā mačā vēl 54. minūtē Latvijas izlase atradās iedzinējos ar 0:2, taču līdz pamatlaika beigām Renārs Kārkls panāca neizšķirtu, bet papildlaikā viņš arī tika pie "hat-trick", izkārtojot Latvijai uzvaru ar 3:2.

Spēli daudz veiksmīgāk iesāka baltkrievi, izvirzoties vadībā devītajā minūtē, kad Niklāvs Rauza Latvijas vārtos tika pārspēts ar precīzu metienu no iemetiena punkta.

Otrā perioda pirmajā pusē netrūka noraidījumu abu komandu sastāvos, un izcēlās arī nelieli asumi. Latvijai bija iespējas arī divu vīru vairākumā, taču tās palika neizmantotas. Trešā perioda sākumā toties baltkrievi izmantoja vairākumu, panākot 2:0 savā labā.

Kārļa Zirņa vadītā Latvijas izlase pēc tam neizmantoja divus vairākumus, bet 53. minūtē ieguva tiesības vēlreiz spēlēt vairākumā. Tika pieprasīts pusminūtes pārtraukums, un, spēlējot divu vīru vairākumā, beidzot izdevās iedabūt ripu vārtos – ar netveramu metienu devītniekā izcēlās HK "Rīga" aizsargs Renārs Kārkls.

Baltkrievi gan tāpat palika vadībā līdz gandrīz pašām pamatlaika beigām un 15 sekundes pirms beigām uzvarēja iemetienā, taču pasteidzās un veica pārmetienu pāri zonām. Nākamajā iemetienā Latvija uzvarēja un lielā drūzmā pie pretinieku vārtiem ar vairākiem atkārtotiem metieniem panāca 2:2. Atkal vārtus guva Kārkls, paveicot to piecas sekundes pirms pamatlaika beigām.

Simboliski, ka tieši Kārkls pats papildlaikā paveica darbu līdz galam un pēc atspēlēšanās ar savu metienu arī nokārtoja uzvaru. Vēlreiz tika spēlēts vairākumā, un vēlreiz Kārkls trāpīja ļoti precīzu metienu no distances, Latvijai uzvarot ar 3:2. Interesanti, ka šodien "hat-trick" guvušais Kārkls šosezon MHL vēl nebija guvis nevienus vārtus.

Pārbaudes turnīrā vēl palikušas divas spēles - šovakar Dānija pret Austriju un rīt Dānija pret Baltkrieviju, taču Latvijas izlase jau šobrīd var būt apmierināta ar pirmo vietu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!