Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē, kas no 3. līdz 5. jūlijam Valmierā un Cēsīs pulcēs vairāk nekā 3000 sportistu no 86 pašvaldībām, sadalīs 236 medaļu komplektus 26 sporta veidos, informē Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļa.

Dalībai olimpiādē šogad pieteikts rekordliels dalībnieku skaits - 3064 sportisti no 86 pašvaldībām. No Valmieras olimpiādē piedalīsies 106 sportisti, no Cēsīm – 84. Visvairāk - 480 sportisti - pieteikti no Rīgas.

Olimpiādes laikā tiks noskaidrota sportiskākā Latvijas pašvaldība un labākie Latvijas sportisti vasaras olimpisko spēļu sporta veidos. Olimpiādes dalībnieki arī cīnīsies par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas Jaunatnes olimpiādē, kas notiks Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi no 26. jūlija līdz 1. augustam.

Olimpiādē kopumā tiks izcīnīti 236 medaļu komplekti 26 sporta veidos. Jaunieši sacentīsies badmintona, boksa, futbola, handbola, peldēšanas, svarcelšanas, vieglatlētikas, mākslas vingrošanas, volejbola, pludmales volejbola, basketbola, cīņas, džudo, galda tenisa, loka šaušanas, paukošanas, MTB un šosejas riteņbraukšanas, taekvondo, tenisa, burāšanas, golfa, jātnieku sporta, regbija, triatlona, airēšanas, smaiļošanas, kanoe, šaušanas, sporta vingrošanas un florbola disciplīnās.

"Pasākums ir ļoti nozīmīgs bērnu un jauniešu sporta attīstības veicināšanā," atzīst izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile. "Novēlu sacensību dalībniekiem sekmīgus startus un neatlaidību cīņā par uzvaru. Paldies arī treneriem par ieguldījumu jauniešu sagatavošanā un veselīga dzīvesveida attīstībā kopumā, kā arī pašvaldību darbiniekiem un olimpiādes organizatoriem par lielo darbu pasākuma sagatavošanā!"

Sacensības organizē Latvijas Olimpiskā komiteja, Valmieras pilsētas pašvaldība un Cēsu novada pašvaldība sadarbībā ar Kocēnu novadu, Burtnieku novadu, Valkas novadu, Limbažu novadu un Jūrmalu.

Latvijas Jauniešu vasaras olimpiāde notiek reizi divos gados, un kopš 2005. gada notikušas jau piecas olimpiādes. Jauniešu Ziemas olimpiādes Latvijā notiek katru gadu, bet pieaugušo sacensības – Latvijas olimpiāde - notiek reizi četros gados. Olimpisko sacensību sistēma valstī sekmē gan bērnu un jauniešu sporta, gan pieaugušo sporta attīstību, jo sasniegtie rezultāti dod iespēju treneriem un sportistiem izvērtēt treniņu procesa efektivitāti un noteikt turpmākā darba prioritātes. Tā arī dod iespēju labākajiem sportistiem pilnveidot meistarību pirms Latvijas čempionātiem un startiem starptautiskajā arēnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!