Foto: DELFI.ee
"Betsafe/Jūrmala" basketbolisti sestdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā ar rezultātu 67:60 (15:11, 16:19, 17:11, 19:19) savā laukumā apspēlēja Raplas "Avis Utilitas" vienību.

Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā ar 17 punktiem bija Edgars Jeromanovs, kamēr komandas jaunpienācējs Artjoms Butjankovs izcēlās ar 13 punktiem.

Jūrmalniekiem šī bija ceturtā uzvara sezonā, bet Raplas komanda cieta sesto neveiksmi.

Jau ziņots, ka Butjankovam ar viņa iepriekšējo komandu "VEF Rīga" bija pārbaudes laika līgums līdz 31.oktobrim, taču pēc abpusējas vienošanās sadarbība netika turpināta, bet karjeru viņš šobrīd turpina Jūrmalas klubā.

Tikmēr citā mačā Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" savā laukumā nespēja apturēt turnīra līderi Tallinas "Kalev"/Cramo", ciešot zaudējumu ar 71:84 (24:17, 15:19, 14:30, 18:18).

Tallinas komandai tā bija devītā uzvara pēc kārtas Latvijas čempionātā, bet valmieriešiem piektā neveiksme.

Valmieras komandas rindās šajā spēlē rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Jānis Kaufmanis, bet Oto Grīnbergs pievienoja 14 punktus.

Vēl sestdien Tallinas "Kalev"/TLU savā laukumā ar 73:60 (19:21, 20:17, 14:10, 20:12) pārspēja "Liepājas" basketbolistus.

"Kalev"/TLU guva sezonas sesto uzvaru, bet sagādāja liepājniekiem septīto neveiksmi.

Rezultatīvākais Liepājas kluba rindās šajā mačā bija Džastins Džonsons, kuram 24 punkti, bet 16 punkti komandas kapteiņa Roberta Krastiņa kontā.

Turnīra kopvērtējuma ar deviņām uzvarām tikpat spēlēs vadībā ir Tallinas "Kalev"/Cramo", kam ar astoņiem panākumiem seko "Ventspils". Trešā ar sešām uzvarām septiņos mačos ir "VEF Rīga", tālāk ar sešiem panākumiem deviņās cīņās ir Tallinas "Kalev"/TLU, kamēr "Ogre" tikusi pie piecām uzvarām astoņās spēlēs, bet četrus panākumus septiņos dueļos guvusi "Tartu Universitāte".

Tālāk ar četrām uzvarām astoņās spēlēs seko Tallinas "TalTech", bet četri panākumi deviņos dueļos ir "Betsafe"/"Jūrmala" un Pērnavas "Sadam" basketbolistiem. Divi panākumi piecās cīņās ir "Latvijas Universitāte" vienībai, trīs uzvaras astoņos mačos guvusi "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", bet trīs panākumus deviņās cīņās guvusi Raplas "Avis Utilitas" vienība. Tālāk ar divām uzvarām deviņos dueļos ir "Liepāja", viens panākums astoņos mačos ir "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" basketbolistiem, kamēr tabulu ar zaudējumiem visās astoņās spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!