Foto: Kolāža
Portāls "Delfi" turpina "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Svētdien pirmo reizi sezonā piedāvāsim lasītājiem uzreiz trīs dueļus, arī Latvijas basketbola abu flagmaņu "VEF Rīga" un "Ventspils" pirmo cīņu sezonā.

Basketbola sestdienu sāksim pulksten 16:00 ar tiešraidi no Kurzemes - "Liepāja" uzņems "Parnu Sadam".

Pēc tam pulksten 17 Rīgā, "Elektrum" olimpiskajā sporta centrā sāksies "VEF Rīga" un "Ventspils" duelis. Pirms šīs spēles, pārtraukumā un pēc cīņas basketbola līdzjutēji varēs vērot "Best4Sport TV" studiju, kurā eksperta jomā atkal iejutīsies Kaspars Kambala. Tiešraidē spēle būs pieejama portāla "Delfi" lasītājiem, kā arī "Best4Sport" HD kanālā "Helio" interaktīvās televīzijas, Virszemes televīzijas un lietotnes "Shortcut" skatītājiem.

Basketbola sestdienai punktu pieliks translācija no Jūrmalas, kur pulksten 18:00 vietējā komanda sāks cīņu pret "Kalev/TLU".

"VEF Rīga" (2-0) – BK "Ventspils" (3-1)

Septembrī pārbaudes turnīrā Liepājā ventspilnieki uzvarēja ar 94:83, bet tajā mačā abu komandu sastāvā nepiedalījās valstsvienības spēlētāji.

"OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgā "vefiņš" startēja ar divām pārliecinošām uzvarām pār Igaunijas komandām "Rapla" (102:68) un "Kalev/TLU" (95:56), taču pēc tam piedzīvoja divas neveiksmes VTB Vienotās līgas čempionāta spēlēs ar "BC Khimki" (67:96) un "Parma" (76:80). Pirms principiālā dueļa pret kurzmeniekiem "VEF Rīga" ierindā atgriezušies savainojuma dēļ četrus mēnešus nespēlējušais komandas kapteinis Mareks Mejeris un saaukstēšanās dēl vienu spēli izlaidušais Kristaps Janičenoks.

Pagaidām Latvijas vicečempioniem lāga nevelk komandas "motors", proti, saspēles vadītāji. Tāpēc uzbrukums ir nestabils, punkti nāk neritmiski, turklāt neloģiskas darbības pretinieku laukuma pusē mēdz pavērt pretiniekiem brīvu ceļu uz savu grozu. Skaidrs, ka trūkumi ir diagnosticēti un tiek strādāts pie to novēršanas. Jautājums – cik ātri Vinesents Konsils spēs adaptēties Latvijas komandā.

OlyBet Latvijas – Igaunijas līgā labāko statistiku līdz šim iekrājuši Artūrs Ausējs (17 punkti), Stīvs Zeks (14,5 + 7,5 atl.), Andrejs Gražulis 11,5+8,5 atl.) un Artis Ate (10,5).

BK "Ventspils" Latvijas – Igaunijas līgā startēja ar zaudējumu Tallinas "Kalev/Cramo" (85:97), turpināja ar trim uzvarām, to skaitā pār BK "Ogre" (92:94), bet pirms trim dienām saņēma vēsu dušu Čempionu līgas pirmajā spēlē savā laukumā ar Polijas čempionvienību Vloclavekas "Anwil" (78:99). Piedevām komandu piemeklējusi savainojumu epidēmija, no ierindas izsitot abus centra spēlētājus Ronaldu Zaķi un Lauri Blauu. Tas sola sarežģījumus cīņā ar "VEF Rīga" komandu, kas sezonas pirmajos mačos centusies aktīvi darboties pretinieku soda laukumā. No otras puses, čempionu uzsvars uz ātrumu un kustīgumu varētu piespiest rīdziniekus saīsināt sastāvu, ja vien izpildījums būs gana kvalitatīvs. Un – ja pietiks spēka visām 40 minūtēm, jo ventspilnieku rotācija patlaban ir stipri ierobežota.

OlyBet Latvijas – Igaunijas līgā vidēji spēlē Džonatans Arledžs guvis 16,8 punktus un izcīnījis 8 bumbas, Māris Gulbis 15 punktus, Rihards Lomažs 14,3 + 2,5 piespēles, Entonijs Bīns 12,3 Ingus Jakovičs 11 punktus.

"Liepāja" (1-2) – "Parnu Sadam" (1-2)

Liepājnieki pēc diviem zaudējumiem Igaunijā savā laukumā debitēja ar uzvaru pār Jēkabpils komandu (81:65). Pagaidām izteikti līderi ir amerikāņi Džastins Džonsons (vidēji spēlē 26 punkti un 5,3 piespēles) un Tailors Besiks (11,7 + 7 atl.), kā arī Roberts Krastiņš (11,7).

Pērnavas komanda sāka ar pārliecinošiem zaudējumiem Ogrē un Ventspilī, bet tikko savā laukumā galotnē izrāva uzvaru pār "Valmiera Glass VIA" (87:82). Rezultatīvākais bijis uzbrucējs Mihkels Kirvess (16,3 + 5 atl.).

"AVIS UTILITAS Rapla" (1-2) – "Valmiera Glass VIA" (2-1). Šo spēli tiešraidē varēs vērot "Delfi.ee"

Raplas vienība no Latvijas atgriezās ar plānoto guvumu (zaudējums "VEF Rīga" un uzvara Jēkabpilī), bet pirms nedēļas savā laukumā principiālajā cīņā atzina Latvijas trešās labākās komandas BK "Jūrmala" pārsvaru (68:71). Rainam Veidemenam vidēji spēlē 19 punkti, 6,3 atlēkušās, 4,3 piespēles.

Valmierieši neļauj garlaikoties – sāka divām dramatiskām uzvarām pār "Valga/Valka" (88:84) un Tartu komandu (pagarinājumā 105:97), bet turpināja ar pēdējās minūtes zaudējumu Pērnavā (82:87). Jānim Kaufmanim (20,5 punkti, 5 atlēkušās un 4,3 piespēles) un Edmundam Elksnim (11+4,7 piespēles) līdzi tur Reinis Ermansons (10,3).

"Jūrmala" (2-1) – "Kalev/TLU" (2-1)

Jūrmalnieki sāka ar nepatīkamu neveiksmi Tartu (59:79), bet uzvaras Valgā (90:67) un Raplā (71:68) apliecinājušas bronzas komandas jaunā modeļa cīņasspēju. Līdzās spēlējošajam prezidentam Edgaram Jeromanovam (vidēji spēlē 10 punkti un 2,3 piespēles) līdera lomā iejūtas Kristaps Mediss (13,3 punkti), bet zem groziem nopietns spēks ir Iļja Gromovs (9,7+9,7 atl.) un Endrū Šmits (14+7,3 atl.).

"Kalev/TLU" rēķinā ir uzvaras pār Jēkabpils un Valgas komandām, kā arī zaudējums "VEF Rīga". Lēmetam Loikam vidēji 13 punkti, Janaram Taltsam 11,3 + 6,7 atlēkušās.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides turpināsies svētdien, 14. oktobrī, kad piedāvāsim tiešraidi no "Elektrum" olimpiskā centra - LU studenti pulksten 17:30 uzņems "Parnu Sadam". Pēc tam savā 16. oktobrī pulksten 19:30 piedāvāsim Latvijas vicečempionu "VEF Rīga" dueli ar "Liepāju".

Kopumā oktobrī portāls "Delfi" piedāvās 18 spēļu tiešraides.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!