Foto: Publicitātes attēli

"Jēkabpils"/"SMScredit.lv" basketbolisti sestdien savā laukumā piedzīvoja pamatīgu zaudējumu "OlyBet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas spēlē pret igauņu klubu Tallinas "Kalev"/TLU.

"Jēkabpils"/"SMScredit.lv" savā pirmajā spēlē turnīrā cieta neveiksmi ar rezultātu 54:88 (13:21, 15:18, 13:23, 13:26).

Pēc puslaika mājinieki zaudēja ar 28:39, taču spēles otrajā daļā Tallinas kluba spēlētājiem piederēja liels pārsvars, kas ļāva izcīnīt ļoti pārliecinošu panākumu.

"Jēkabpils"/"SMScredit.lv" labā komandas kapteinis Jurijs Aleksejevs guva 15 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, kamēr Ronalds Elksnis iemeta 12, bet Rodrigo Būmeisters 11 punktus.

Tikmēr "Kalev"/TLU rindās ar 27 punktiem izcēlās Lēmets Loiks, bet 16 punktus un desmit atlēkušās bumbas pievienoja Karls Johans Lipss.

Sestdien jaunizveidotajā Latvijas - Igaunijas basketbola līgā notiks vēl piecas spēles, jo "VEF Rīga" spēlēs ar Raplas "Avis Utilitas", "Ogre" tiksies ar Pērnavas "Sadam", "Tartu Universitāte" (TU) mērosies spēkiem ar "Jūrmalu", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) uzņems "Valga"/"Valka", kā arī "Ventspils" viesos tiksies ar "TalTech" komandu, kas iepriekš bija zināma kā TTU KK.

Ventspilnieki jau piektdien debitēja šajā čempionātā. Latvijas aizvadītās sezonas spēcīgākā komanda gan ar 85:97 viesos piedzīvoja neveiksmi pret Igaunijas čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Tieši "Ventspils", "Kalev"/"Cramo" un Latvijas vicečempione "VEF Rīga" tiek uzskatītas par apvienotā čempionāta galvenajām favorītēm.

Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā piedalīsies 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas spēles tiks translētas "Best4Sport TV" televīzijas kanālā, bet interneta platformā mačus varēs vērot portālā "Delfi".

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!