"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā devīto zaudējumu deviņās spēlēs svētdien, 11. novembrī, piedzīvoja "Jēkabpils/SMScredit.lv", kas savās mājās ar 74:93 piekāpās "Tartu Ulikoool".

Jēkabpilieši joprojām ir vienīgā komanda līgā bez uzvarām, bet Tartu studenti izcīnīja piekto uzvaru astoņos mačos.

"Jēkabpils/SMScredit.lv" apņēmīgi sāka maču, praktiski visu pirmo puslaiku būdami vadībā. Četras minūtes pirms puslaika pārtraukuma mājiniekiem bija "+8" (), vēl pēc brīža jēkabpiliešiem bija 43:37. Tomēr pirmā puslaika pēdējās nepilnas divas minūtes un trešā ceturtdaļa iegāza mājiniekus – nākamās nepilnas 12 minūtes Tartu basketbolisti uzvarēja ar 31:12, izvirzoties vadībā ar 68:55.

Pēdējā ceturtdaļā Jēkabpils basketbolistu centieni sadeldēt pretinieku pārsvaru bija nesekmīgi, un mājiniekiem bija jāsamierinās ar kārtējo zaudējumu.


"Jēkabpils/SMScredit.lv" rindās atkal rezultatīvākie bija Jurijs Aleksejevs un Verners Kohs, katrs gūstot pa 19 punktiem, bet 16 punkti Raineram Hermanovskim. "Tartu Ulikool" spēli "sakārtoja" praktiski trīs basketbolisti – 24 punktus guva Kregors Hermets, bet pa 23 punktiem guva lietuvieši Arns Velička un Jūlijs Kazakausks.

Citā mačā svētdien, 11. novembrī, "Ogre" viesos droši ar 86:60 pieveica LU. Ogrēniešiem šī bija sestā uzvara deviņos mačos, bet LU studentiem tā bija ceturtā neveiksme sešos mačos.

Visu spēles gaitu vadībā bija "Ogres" basketbolisti, bet izšķirošo izrāvienu viesi veica trešajā ceturtdaļā, panākot arī 20 punktu pārsvaru. Tieši otrajā puslaikā, kad "Ogre" nodrošināja drošu pārsvaru, LU komandai bija jāiztiek bez traumu guvušā komandas līdera Linarda Jaunzema.


Uzvarētāju rindās lielisks mačs "slam dunk" speciālistam Kristapam Dārgajam, kurš guva 24 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Vēl Ogres vienības sastāvā Edgars Lasenbergs guva 15 punktus, bet pieredzējušam Kasparam Bērziņam 13 punkti un izcīnītas astoņas atlēkušās bumbas. LU labā 15 punktus guva Edvards Mežulis, 13 punktus – Rendijs Feikners.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides turpināsies trešdien, 14. novembrī, kad lasītājiem piedāvāsim "Betsafe/Jūrmala" dueli pret LU (spēles sākums pulksten . Savukārt 15. novembrī "Elektrum" olimpiskajā centrā Rīgā Latvijas vicečempioni "VEF Rīga" uzņems Latvijas-Igaunijas robežkomandu "Valga-Valka/Maks&Moorits". Šīs spēles sākums pulsten 19:30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!