"Ogres" basketbolisti piektdien "OlyBet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 81:65 (24:15, 14:14, 21:16, 22:20) pārspēja "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" komandu.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Kaspars Bērziņš, 15 punktus guva Rihards Zēbergs, bet pa 11 punktiem sameta Rinalds Sirsniņš un Renārs Magone.

Tikmēr zaudētājiem ar 15 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Kristaps Miglinieks, bet 12 punktus guva Guntis Sīpoliņš.

Ogres basketbolisti pirmajā ceturtdaļā pēc 13 punktu izrāviena panāca 16:7, bet vēlāk panāca jau 12 punktu pārsvaru. Otrajā ceturtdaļā pēc izrāviena 9:0 mājinieki pietuvojās līdz mīnus trim punktiem (), bet cīņas gaitu lauzt nespēja, viesiem atgūstot drošu vadību un svinot uzvaru.

Turnīra kopvērtējuma ar četrām uzvarām tikpat spēlēs vadībā ir Tallinas "Kalev"/Cramo", kam ar divām uzvarām divos mačos seko "VEF Rīga", bet trešā ar trim panākumiem četrās cīņās ir "Ventspils". Savukārt pirmajam trijniekam ar divām uzvarām trīs mačos seko "Jūrmala", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", Tallinas TLU/"Kalev" un "Tartu Universitāte".

Tālāk ar diviem panākumiem četros dueļos ir "Ogre", kam ar vienu panākumu trīs cīņās seko "Liepāja", bet "Latvijas Universitātei" ir viens zaudējums vienīgajā mačā, kamēr "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" un "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" cietušas trīs un četrus zaudējumus, abām Latvijas komandām noslēdzot turnīra tabulu.

"Kalev"/"Cramo" kopā ar "Ventspili" un "VEF Rīga" tiek uzskatīts par galvenajiem favorītiem uz uzvaru jaunizveidotajā čempionātā.

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!