Foto: AFP/Scanpix

Arī pašreizējais Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) prezidents Sebastjans Koe tiek turēts aizdomās par korupciju saistībā ar 2021. gada pasaules čempionāta norises vietas balsojumu, vēsta ārzemju mediji.

Uz 2021. gada pasaules vieglatlētikas čempionāta rīkošanu pretendēja Zviedrijas pilsēta Gēteborga un Jūdžina ASV, un IAAF balsojumā aprīlī uzvarēja pēdējā. Šajā laikā Koe vēl bija federācijas viceprezidents un viņam bija cieša saistība ar sporta preču kompāniju "Nike", kura bija ieinteresēta meistarsacīkstes aizvadīt ASV. Koe arī šobrīd pārstāv "Nike" intereses, taču IAAF Ētikas komisija atzinusi, ka tas viņa darbu federācijā neietekmē, turklāt viņš pats nekad to nav slēpis. Pats Koe noliedz Jūdžinas pieteikuma lobēšanu IAAF.

Tomēr britu mediji uzskata, ka caur Koe "Nike" un Jūdžina varējuši izdarīt iespaidu uz toreizējo IAAF prezidentu Lamīnu Djaku par ASV pilsētai labvēlīgu spriedumu.

"Mums pat netika dota iespēja," britu raidsabiedrība BBC citē Gēteborgas pieteikuma pārstāvi Bjernu Eriksonu, "Mūsu pieteikumu, šķiet, pat neapsprieda. Un tas mani sanikno. Te ir nepieciešama izmeklēšana."

Interpols un citas ieinteresētās struktūras gaida pilnu izmeklētāju atskaiti par korupciju IAAF. Iespējams, tajā varētu parādīties arī kādi fakti par Koe saistību ar Jūdžinas uzvaru pasaules čempionāta balsojumā, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!