Foto: AP/Scanpix
Par 2013.gada pasaules čempioni tāllēkšanā kļuva amerikāniete Britnija Rīze, trešo reizi pēc kārtas triumfējot pasaules čempionātos.

Rīze tādējādi arī kļuva par pirmo amerikānieti, kas Maskavā notiekošajā pasaules čempionātā izcīna zelta godalgu. Amerikāniete arī uzvarējusi tāllēkšanā sešās pēdējās lielajās sacensībās - 2009., 2011. and 2013.gadu pasaules čempionātā, 2010. un 2012.gada pasaules čempionātos telpās, kā arī 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Kvalifikācijā amerikāniete uzrādīja tikai 12.labāko laiku un "caur adatas aci" iespraucās finālā, bet finālsacensībās Rīze jau otrajā mēģinājumā sasniedza rezultātu 7,01 metrs, ar ko pietika uzvarai. Tikai divus centimetrus viņai zaudēja Nigērijas tāllēcēja Blesinge Okagbare, kur dienas pirmajā pusē veiksmīgi startēja 100 metru sprinta kvalifikācijā un iekļuva pusfinālā.

Vēl dramatiskāk izvērtās cīņa par bronzas godalgu. Savā priekšpēdējā mēģinājumā 6,82 metrus tālu aizlēca serbiete Ivana Spanoviča, sasniedzot arī savas valsts rekordu. Tikpat tālu iepriekš jau bija lēkusi Volha Sudarava, taču viņai bija sliktāks otrs labākais rezultāts, tādējādi nācās samierināties ar ceturto vietu. Tikai vienu centimetru no šīm abām sportistēm atpalika krieviete Olga Kučerenko, bet vēl divus centimetrus tuvāk lēca britu sportiste Sāra Proktore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!