Foto: AFP/Scanpix
Latvijas augstlēcēja Ieva Turķe piektdien, uzstādot jaunu personisko rekordu, Kolumbijā notiekošajā pasaules U-18 čempionātā izcīnīja sudraba godalgu.

Turķe finālsacensības sāka ar augstumu 1,65 metri, taču turpinājumā ar otro mēģinājumu pārleca arī 1,82 metru augstumā novietotu latiņu, uzstādot jaunu personisko rekordu, kā arī nodrošinot sev vicečempiones titulu.

Iepriekš jau vēstīts, Turķe arī trešdien kvalifikācijas sacensībās uzstādīja jaunu personisko rekordu, pārlecot 1,80 metru augstumā novietotu latiņu, kas latvietei deva dalītu trešo vietu.

Kā zināms, ceturtdien pirmo medaļu Latvijai šajā čempionātā izcīnīja šķēpmetēja Laine Donāne.

Donāne jau pirmajā mēģinājumā šķēpu raidīja 56,15 metrus tālu, kas arī izrādījās bronzas metiens. Līdz trešajiem metieniem latviete bija otrajā vietā, taču tad jaunu personisko rekordu uzstādīja norvēģiete Stella Veinberga, kas šķēpu raidīja 57,11 metrus tālu. Arī sacensību uzvarētājai Harukai Kitaguči no Japānas jauns personiskais rekords - 60,35 metri.

Latvijas šķēpmetējas rekords ir 57,78 metri. Lai uzvarētu sacensībās, Donānei bija jāuzstāda jauns personiskais rekords.

Kā zināms, Donāne kvalifikācijas sacensībās trešdien otrajā mēģinājumā šķēpu raidīja 52,71 metru tālu, ar ko pietika, lai nodrošinātu dalību finālsacensībās.

Pirmais mēģinājums Donānei netika ieskaitīts, bet jau nākamais bija pietiekami veiksmīgs, lai aizmestu šķēpu pietiekami tālu, kvalificējoties finālam. Trešo mēģinājumu Latvijas sportiste neizpildīja.

Tikmēr šķēpmešanas sacensībās finālā sestdien izdevies iekļūt Patrikam Gailumam, kurš ar otro mēģinājumu pārvarēja kvalifikācijas normu (73 metri), šķēpu raidot 74,23 metru tālumā. Tas kvalifikācijā bija desmitais labākais rezultāts, bet fināls norisināsies svētdien.

Tieši šķēpa metēji tika minēti kā vieni no favorītiem uz medaļām, jo Donānei piederēja šīs sezonas trešais labākais rezultāts pasaulē šajā vecuma grupā (57,78 metri), bet Gailums ar savu iespēto - 77,15 metri - ir ceturtais.

Tikmēr Maksims Sinčukovs 400 metru barjerskrējienā zēniem neiekļuva sacensību finālā. Pusfinālā sportists uzrādīja laiku 52,63 sekundes, kas bija piektais ātrākais viņa skrējienā. Sacensības Sinčukovs noslēdza 16.vietā.

Kā ziņots, kvalifikācijas sacensībās trešdien Sinčukovs, uzrādot laiku 52,83 sekundes, sasniedza jaunu personisko un Latvijas jauniešu rekordu. Sportists savu iepriekšējo rekordu laboja par 0,07 sekundēm. Savā priekšskrējienā Sinčukovs palika ceturtajā vietā, bet pusfinālam sportists kvalificējās pēc rezultāta. Viņa laiks bija 11.ātrākais starp visiem sportistiem.

Tikmēr 400 metru skrējienā puišiem Austris Karpinskis savā skrējienā ar rezultātu 48,54 sekundes bija piektais, bet kopsummā bija 29.vietā, pusfinālu latvietim nesasniedzot.

Savukārt tādā pašā distancē meitenēm Patrīcija Karlīna Roshofa finišu sasniedza pēc 56,62 sekundēm, savā skrējienā ieņemot sesto - pēdējo - vietu no finišējušajām sportistēm. Čempionātu Latvijas skrējēja noslēdza arī 29.pozīcijā.

Lai gan Kolumbijā paredzētā pasaules čempionāta normatīvu bija izpildījuši 14 Latvijas atlēti, tomēr sacensībās startē tikai seši.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā vecuma grupā līdz 18 gadiem no 15. līdz 19.jūlijam norisināsies Kolumbijas pilsētā Kali.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!