Foto: RIA Novosti/Scanpix
Augstlēcēji ukrainis Bohdans Bondarenko un Mutass Essa Baršims no Kataras sestdien Dimanta līgas sacensībās Ņujorkā pārvarēja 2,42 metru augstumā novietoto latiņu, kas ir labākais rezultāts augstlēkšanā pēdējo 20 gadu laikā.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēts pašreizējais pasaules čempions Bondarenko, kurš 2,42 metrus pārlēca ar mazāk mēģinājumiem. Abi sportisti pēcāk centās pārvarēt arī 2,46 metru augstumu, tādejādi cenšoties uzstādīt jaunu pasaules rekordu, taču viņiem tas neizdevās.

Pēdējais atlēts, kurš spēja uzlēkt vismaz 2,42 metru augstumā, ir pašreizējais pasaules rekordists kubietis Havjērs Sotomajors - viņš šo atzīmi pārvarēja 1994.gada 5.jūnijā.

Tikmēr 800 metru skrējienā uzvaru ar laiku viena minūte un 44,63 sekundes izcīnīja Kenijas olimpiskais un pasaules čempions Deivids Rudiša, kurš traumas dēļ izlaida pērnā gada sezonas otro pusi un arī pasaules čempionātu. Savukārt 100 metru sprintā vīriešiem uzvaru pēc 10,09 sekundēm izcīnīja Kenijas pārstāvis Nesta Kārters, apsteidzot savu tautieti Johanu Bleiku, kurš pēc savainojuma izārstēšanas atgriezies sacensībās. Tikmēr sievietēm šajā disciplīnā uzvarēja amerikāniete Torija Bovija (11,07 sekundes), bet 200 metru skrējienā ar jaunu sezonas labāko rezultātu - 19,82 sekundes - uzvarēja jamaikietis Vorens Veirs.

Sezonas labāko rezultātu 400 metru barjerotajā skrējienā uzrādīja Havjers Kulsons no Puertoriko, finišu sasniedzot pēc 48,03 sekundēm. Tikmēr sezonas labāko rezultātu pasaulē sieviešu kārtslēkšanā uzrādīja brazīliete Fabiana Murera (4,80 metri).

Savukārt diska mešanā uzvarēja olimpiskais un pasaules čempions vācietis Roberts Hartings (68,24 metri), bet trīssoļlēkšanā dāmām labākā bija jamaikiete Kimberlija Viljamsa (14,31 metrs), kamēr tāllēkšanā kungiem ar 8,33 metrus tālu lēcienu uzvarēja amerikānis Džefs Hendersons.

3000 metru skrējienā sievietēm labākā bija Mērsija Čerono no Kenijas (astoņas minūtes un 39,84 sekundes), bet šīs pašas distances barjerotajā skrējienā uzvaru pēc deviņām minūtēm un 18,58 sekundēm izcīnīja Sofija Asefa no Etiopijas. Tikmēr 400 metru skrējienā vīriešiem labākais bija amerikānis Lašons Merits (44,19 sekundes), bet 1500 metros sievietēm uzvarēja Zviedrijas sportiste Abeba Aregavi (četras minūtes un 0,13 sekundes), savukārt 100 metru barjerskrējienā visas konkurentes apsteidza amerikāniete Kvīna Harisone (12,62 sekundes).

Jau vēstīts, ka Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika šajās Dimanta līgas sacensībās laboja valsts rekordu. Rīku raidot 64,86 metrus tālu, viņa Ņujorkā izcīnīja augsto trešo vietu.

Par sacensību uzvarētāju kļuva vāciete Linda Štāla, kura ar rezultātu 67,32 metri kļuvusi par sezonas līderi pasaulē, bet otrā ar sasniegtiem 66,08 metriem bija austrāliete Ketrīna Mičele.

Nākamais Dimanta līgas posms jūlija sākumā norisināsies Šveices pilsētā Lozannā.

Šosezon Dimanta līgas sacensības risināsies 14 posmu garumā, no kuriem pēdējais notiks septembrī Briselē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!