Foto: F64
Priekšsacīkstēs sasniegtais personīgais rekords un izpildītais pasaules čempionāta normatīvs ļāva noticēt, ka arī finālā ir iespējams uzvarēt un piepildīt savus sapņus, pēc iegūtā Eiropas U-23 čempiona titula vieglatlētikā 400 metru distancē atzīst Latvijas skrējēja Gunta Latiševa-Čudare.

Jau ziņots, ka Latvijas skrējēja sestdien Polijā kļuva par Eiropas U-23 čempioni, finālā finišu sasniedzot pēc 52,00 sekundēm. Savukārt priekšsacīkstēs viņa distanci veica 51,80 sekundēs, kas sportistei bija jauns personīgais rekords, izpildot arī šī gada pasaules čempionāta normatīvu.

"Priekšsacīkstēs guvu apstiprinājumu, ka varu skriet ātri. Pirms fināla sev centos iestāstīt, ka varu uzvarēt. Arī treneris to visu laiku atkārtoja. Lēnām apradu ar domu, ka varu būt pirmā, ka man to vajag. Beidzot pati tam noticēju," sportistes teikto pēc uzvaras citē Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

"To, ka uzvara būs mana, sapratu beigās, kad vairs nevienu konkurenti vairs neredzēju sev priekšā. Finišā varēju pacelt rokas gaisā, ko nekad iepriekš man nebija iemesla darīt. Patīkami," emocijās dalījās Latiševa-Čudare.

Viņai iepriekšējie divi gadi nav bijuši viegli, jo cerētais progress nav bijis tik ātrs kā gribētos.

"Šis divu gadu cikls bija smags. Pirms diviem gadiem U-23 čempionātā Tallinā es finišēju kritienā un netiku finālā. Tas bija smagi, taču pēc nedēļas es laboju personīgo rekordu, ko pēc tam uzlaboju pasaules čempionātā Pekinā. Pēc tam ziemā nodrošināju tiesības startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kas mani sapurināja. Pērn pavasarī bija liela apņemšanās, daudz darba, taču katram atlētam pienāk brīdis, ka katru gadu nav progress un ir jāpaliek arī uz vietas. Pērn daudz cīnījos ar sāpošām kājām, nedaudz sevi saudzēju, bet sports to neņem pretī, tāpēc Riodežaneiro man morāli bija ļoti grūti startēt. Tomēr tas man deva dubultspēku šai sezonai," ceļu līdz sestdien gūtajam triumfam atcerējās sportiste.

Viņa arī uzsvēra, ka katram sportistam ir jātic saviem spēkiem.

"Jaunajiem sportistiem novēlu ticēt sev un saviem spēkiem, jo tad viss notiks. Nevajag samierināties ar to, ka mums viss nav tik gludi kā lielajās valstīs. Mums Latvijā ir ļoti daudz labu piemēru, lai gūtu pārliecību, ka viss ir sasniedzams, tik nepieciešama gribēšana," piebilda Eiropas čempione.

Latvija aizvadīja veiksmīgu U-23 Eiropas čempionātu, jo sudraba medaļu ar jaunu personīgo rekordu izcīnīja arī šķēpmetēja Anete Kociņa, kamēr sprintere Sindija Bukša bija sestā 200 metru distancē, arī uzlabojot savu rekordu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!