Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas vieglatlēts Alberts Blajs svētdien izcīnīja sesto vietu Igaunijā notiekošā Eiropas čempionāta sacensībās 3000 metru šķēršļu skrējienā.

Blajs finišu sasniedza pēc astoņām minūtēm un 47,97 sekundēm, kas ir jauns sportista personiskais rekords.

Tikmēr zelta medaļu izcīnīja bulgārs Mitko Tsenovs, kurš finišēja pēc astoņām minūtēm un 37,79 sekundēm, bet otrais bija Krievijas atlēts Viktors Baharevs, bet bronzas medaļa itālim Osamam Zoglami.

Savukārt sacensībās šķēpa mešanā septīto vietu izcīnīja Jānis Grīva, kurš savā veiksmīgākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 76,34 metru tālumā. Tikmēr ar 72,48 metru tālu metienu desmito vietu ieņēma Gatis Čakšs.

Par čempionu tika kronēts Polijas atlēts Kacpers Oleščuks, kuram izdevās 82,29 metrus tāls metiens, kas ir jauns sportista personiskais rekords, ar kuru izdevies sasniegt pasaules čempionāta normatīvu.

Jau vēstīts, ka Latvijas sprinteri nespēja kvalificēties finālam 4x100 metru stafetē.

Savā pusfinālskrējienā Latvijas komanda finišu sasniedza pēc 41,95 sekundēm, kas tai deva piekto vietu skrējienā, bet 12.pozīciju summā no 12 finišējušajām izlasēm.

Sacensību finālā iekļuva trīs labākās komandas no katra no diviem pusfināliem, kā arī divas labākā rezultāta īpašnieces.

Otrajā skrējienā, kur piedalījās Latvija, finišu nesasniedza Somija, bet Itālija un Polija saņēma diskvalifikāciju.

Latvijas stafetes komandā bija iekļauti Jurģis Karulis, Reinis Kreipāns, Kristaps Zudiņš un Rihards Parandjuks.

U-23 Eiropas čempionāts vieglatlētikā Igaunijas galvaspilsētā Tallinā noslēgsies svētdien. Latviju šajās sacensībās pārstāv 20 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!