2017. gada pasaules čempionāta rīkotāji tiek "apsūdzēti" Jamaikas sprintera Usaina Bolta savainojumā, ko slavenais skrējējs guva 4x100 m stafetē sestdien.

Kā ziņojām, Bolts skrēja pēdējo, ceturto posmu, taču pēc stafetes kociņa saņemšanas spēja veikt tikai dažus soļus un distanci nepabeidza. Jamaikas izlases ārsts atklāja, pie vainas bija kreisās kājas paceles cīpslas krampji.

Bolta kolēģi izlasē un konkurenti norāda uz sacensību rīkotāju vainu šajā situācijā – sportistiem bija ilgi jāgaida uz startu, un Bolts pēc iesildīšanās esot "atdzisis", kas savukārt varēja izraisīt traumu. "Sacīkste sākās ar 10 minūšu kavējumu, gaidījām kopumā 40 minūtes. Tas ir neprāts," raidsabiedrība BBC citē Jamaikas sprinta izlases pārstāvi Johanu Bleiku, kurš skrēja trešo posmu un nodeva stafetes kociņu Boltam. "Viņi mūs pārāk ilgi noturēja gaidīšanas telpā. Useins bija patiešām "atdzisis", viņš man teica: Johan, šis ir pilnīgi "crazy"! 40 minūtes un divas apbalvošanas pirms mūsu skrējiena! Tas ir briesmīgi, redzēt kā īsta leģenda, patiess čempions iziet skrejceļā un šādi mokās."

Pirms 4x100 m stafetes notika divas čempionu apbalvošanas, un aizkavēšanos grafikā izraisīja arī britu vidējo distanču skrējēja Mo faraha goda aplis pēc 5000 m skrējiena, kurā viņš palika otrais.

"Tas ir briesmīgi," saka pasaules čempions 110 m barjerskrejienā Omars Makleods, kurš Jamaikai skrēja pirmo stafetes posmu. "Es atdevu visu un patiešām gribēju, lai Useins atvadās ar zeltu, vai vismaz ar medaļu. Tas bija idiotiski. Mēs gaidījām patiešām ilgi, es pat izdzēru divas ūdens pudeles."

Šāgada pasaules čempions sprintā Džastins Getlins, kurš Londonā pārspēja Boltu viņa atvadu 100 metru individuālajā skrējienā, norāda arī uz televīzijas prasībām. "Zinu, ka televīzija spēj darīt brīnumus un skatītājiem ir jāsaņem viss, bet es uzskatu, ka mūs pārāk ilgi noturēja stadionā bez apģērba, un ārā bija diezgan vēss, es zaudēju visu ķermeņa siltumu," Getlinu citē aģentūra "Rauters". "Man ļoti žēl, ka Bolts guva traumu. Šīs ir emocionālas atvadas. Iesildīšanās laukumā mēs izrādījām viens otram cieņu un apsveicām. Useins Bolts ir dižens sportists."

Kā ziņojām, 4x100 m stafetē uzvarēja mājinieki, Lielbritānijas komanda.

Astoņkārtējais olimpiskais un 11-kārtējais pasaules čempions Useins Bolts pirms šīm sacensībām solījis, ka 2017. gada pasaules čempionāts viņam būs pēdējais karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!